Var Singapores rikeste - har tapt 168 milliarder på et halvår

For bare noen måneder siden var Forrest Li en av verdens aller rikeste. Men etter kraftig tek-fall, nedstenginger og skuffende inntjening har formuen hans falt med 168 milliarder kroner, anslår Bloomberg.

Sjefen for Singapore-selskapet Sea Limited, Forrest Li, i et intervju med CNBC tilbake i 2017 i forbindelse med børsnotering på Wall Street.
  • Ine Brunborg
Publisert: Publisert:

Det har vært noen tunge måneder for det Singapore-baserte selskapet Sea Limited, og for sjefen Forrest Li.

Selskapet driver med netthandel, dataspill og betalingstjenester, og har vært med på den tunge teknologinedturen på Wall Street.

Samtidig har Sea måttet legge ned netthandelsdriften i India – og resultatrapportene har langt i fra imponert markedet, ifølge Bloomberg.

Siden en topp i oktober, har Sea-aksjen falt mer enn 80 prosent.

Les på E24+

Forvalter om børsuroen: – Mulighet til å tjene store penger

Ute av milliardærliste

Før alt dette, for bare noen måneder siden, var administrerende direktør Forrest Li den rikeste personen i Singapore med en anslått formue på 22 milliarder dollar, ifølge nyhetsbyrået. Det tilsvarer 213 milliarder kroner.

Den har nå falt til 4,7 milliarder dollar – eller 45 milliarder kroner. Og Li er ikke lenger å finne på Bloombergs liste over verdens 500 rikeste.

Nå forbereder investorer seg på flere dårlige nyheter. Sea skal etter planen levere sin ferskeste kvartalsrapport tirsdag, og ifølge Bloombergs konsensusestimat er underskuddet ventet å falle til rekordhøye 740 millioner dollar.

Les på E24+

Inflasjonssjokket i USA: Har ikke lenger råd til kjøtt

Økt usikkerhet

Tapene kommer i en tid der verden beveger seg ut av coronapandemien, og vekst- og teknologiselskaper går en fremtid med høyere renter i møte.

Samtidig skaper krigen i Ukraina usikkerhet for verdens forsyningskjeder og råvarepriser.

Ifølge Bloombergs milliardærliste har flere tek-sjefer sett formuen falle siden nyttår. Det inkluderer Zoom-sjefen Eric Yuan og Amazon-grunnlegger Jeff Bezos, som anslås å ha tapt henholdsvis 4,4 og 58 milliarder dollar.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Singapore
  2. Tek
  3. Wall Street

Flere artikler

  1. Bezos tapte over 121 milliarder kroner i løpet av få timer

  2. Formuene til USAs rikeste falt med 7.000 milliarder

  3. Russiske milliardærer har tapt over en fjerdedel av formuen

  4. Kraftig vekst for luksuseier

  5. Sanksjonert oligark trekker seg som sjef for russisk oljegigant