Bank Norwegian-hopp på Oslo Børs etter kvartalstall

– Et av de billigere vekstselskapene på Oslo Børs, sier investeringsøkonom.

VEKST: Bank Norwegian-aksjen stiger på Oslo Børs fredag ettermiddag etter at forbrukslånsselskapet la frem tall for årets første kvartal. Her Bank Norwegian-sjef Tine WollebekkFoto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Foto: Vidar Ruud NTB scanpix
  • Eivind Bøe
  • Hans Henrik Torgersen
Publisert: Publisert:

Forbrukslånsbanken Bank Norwegian slapp fredag tall for årets første kvartal som viste fortsatt vekst.

Netto renteinntekter gikk opp fra 1,02 milliarder til 1,16 milliarder kroner, mens den totale omsetningen var på 1,25 milliarder kroner i kvartalet, opp fra 1,06 milliarder i samme periode av 2018.

Investeringsøkonom Mads Johannesen i Nordnet viser til at Bank Norwegian enda en gang kommer med positive tall.

– Slik det ser ut nå, så prises bank Norwegian aksjen til 7,5 ganger inntjeningen, som er halvparten av Oslo Børs for øvrig. Med en avkastning på egenkapitalen på langt over 25 prosent og fortsatt vekst, er dette et av de billigere vekstselskapene på Oslo Børs, skriver Johannesen i en e-post.

På Oslo Børs stiger Bank Norwegian-aksjen 8,47 prosent til 77,45 kroner før stenging fredag ettermiddag.

Høyere kostnader

Konsernresultatet etter skatt var på 483 millioner kroner i første kvartal av 2019. Det er en oppgang fra 410 millioner kroner i første kvartal av 2018.

– Selv med økt konkurranse i forbrukslånsmarkedet i Norden og noe høyere kostnader er det tydelig at det er stordriftsfordeler som gjelder i forbrukslånsmarkedet, sier Johannesen.

Kostnadene før utlånstap økte fra 308,19 millioner til 337,94 millioner kroner.

– Kostnadene er noe opp fra forrige kvartal, men dette kommer av økte markedsføringsaktiviteter både her hjemme og i Norden, sier Johannesen.

– Samtidig har de igjen klart å knytte til seg 70.100 kunder bare i første kvartal 2019, og er oppe i 1,5 millioner kunder i Norden. Denne veksten er smått utrolig og derav kan de økte kostnadene forsvares.

Kundemassen er fordelt på 1.158.600kredittkortkunder, 196.700 lånekunder og 222.400 innskuddskunder.

Økt mislighold

Avsetningen til lånetap steg til 269,10 millioner kroner i årets første kvartal, opp fra 208,90 millioner på samme tid i fjor.

– Det negative i denne rapporten er at man ser en økning i mislighold på lån samt at de har økt avsetningene. Selv om avsetningene til tap øker, kan noe av dette tilskrives de nye regnskapsreglene (IFRS16) som krever at bankene avsetter en større andel av sin kapital til tap, sier Johannesen.

Utlånsveksten var på 324 millioner kroner, mens innskuddene falt med 1,4 milliarder kroner.

Bank Norwegian tilbyr forbrukslån, kredittkort og innskudd til personkunder på nett i det nordiske markedet, men utvider nå også i Europa.

Morselskapet Norwegian Finans overtok torsdag alle aksjene i det irske selskapet Lilienthal Finance, som er etablert for å søke om en banklisens i Irland.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Bank Norwegian
  2. Forbrukslån

Flere artikler

  1. Finanstilsynet vurderer å hindre Bank Norwegian fra å betale planlagt utbytte

  2. Lånetapene faller i Bank Norwegian

  3. Småaksjonærene hamstrer Norwegian-aksjer i skrekk-uken

  4. Annonsørinnhold

  5. Kan nektes utbytte: Bank Norwegian falt tungt

  6. Bank Norwegian vil gi over en halv milliard i utbytte