Nytt fra børsselskapene

SAS får krisehjelp – låner 3,3 milliarder etter statsgaranti

Over en måned etter lånegarantiordningene ble skissert har SAS fått tilgang på penger med garanti fra Danmark og Sverige. Fortsatt venter selskapet på lånegarantien fra Norge.

  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Flyselskapet SAS har inngått en såkalt revolverende kredittfasilitet på 3,3 milliarder svenske kroner med en løpetid på tre år. Det melder selskapet i en melding tirsdag.

Lånet er garantert opptil 90 prosent av den svenske og danske staten. Pengene lånes av et konsortium ledet av SEB. I tillegg bidrar både Danske Bank, Nordea og Swedbank med penger i kredittfasiliteten.

– Vi er glade for åt vi har kunnet inngå en avtale om kredittfasilitet med støtte fra den danske og svenske regjeringen. Avtalen øker vår finansielle fleksibilitet noe som er avgjørende i en tid der store deler av vår flyflåte står på bakken, sier finansdirektør Torbjørn Wist i en kommentar.

Les også

SAS og Norwegians krisepakker blir småtteri mot gigantenes milliardpakker

Venter på Norge

Han forklarer at selskapet nå fortsetter fokuset på å kutte kostnader. Tidligere har selskapet varslet at det vil kvitte seg med 5.000 ansatte.

– Parallelt søker vi ytterligere støtte fra de skandinaviske landene for å kunne sikre at SAS fortsetter å være en ledende og bærende del av skandinavisk infrastruktur, sier Wist.

Han forklarer at man nå fortsetter dialogen med regjeringen i Norge for å få tak i lånegarantien på 1,5 milliarder norske kroner.

Les på E24+

Børskommentar: Det er vanskelig å si hva Norwegian-aksjen er verdt. Kanskje 70 øre?

– Stor betydning for Skandinavia

Allerede 17. mars varslet Sverige og Danmark at de ville komme SAS til unnsetning med hver sin lånegaranti.

– SAS har stor betydning for både Skandinavias og Danmarks tilgjengelighet. Det medfører i høy grad også arbeidsplasser, virksomheter og hele økonomien generelt, sa Danmarks finansminister Nicolai Wammen i en kommentar den gang.

– Det er bakgrunnen for at den danske og den svenske stat som de største eierne i fellesskap har besluttet å støtte opp om SAS ved å i første omgang stille garantier for i alt 3 milliarder svenske kroner, fortsatte han.

Meldingen fra selskapet
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Nytt fra børsselskapene
  2. Scandinavian Airlines (SAS)
  3. Aksjelive
  4. Flyselskaper

Flere artikler

  1. SAS får krisehjelp fra Danmark og Sverige

  2. SAS-sjefen lovpriser redningspakke – men vet ikke om det er nok

  3. SAS får lån på 1,5 milliarder kroner med norsk garanti

  4. SAS og Norwegians krisepakker blir småtteri mot gigantenes milliardpakker

  5. SAS opplevde et passasjerfall på 59,7 prosent i mars