KJØPSMULIGHET: Investtechs analyse denne uken viser blant annet to børsnoterte selskaper som har falt mye, men som nå viser kjøpssignaler.

Foto: Stian Lysberg Solum NTB scanpix
Kommentar

Kommentar: Tre aksjer som kan stige mye

I ukens Investtech-analyse ser selskapet på flere selskaper som kan være gode kjøp nå.

 • Geir Linløkken
  Geir Linløkken er analyse- og forskningssjef hos Investtech.
Publisert:

To selskaper innen olje/offshore og ett innen teknologi falt kraftig på Oslo Børs i fjor høst, men har nå gitt kjøpssignal. Det indikerer at investorene er i ferd med å bli mer positive til aksjene og at kursen skal stige. Oppsiden er stor.

Graf: Investtech

Nordic Semiconductor falt kraftig i fjor sommer og høst, før kursen bunnet ut. Positiv investorer har nå utløst kjøpssignal fra en dobbel-bunn-formasjon, noe som indikerer at en stigende trend har begynt.

Både CEO, CTO, CFO og styreleder har kjøpt aksjer i selskapet i løpet av de siste månedene. Det viser at de har tro på en kommende kursoppgang og indikerer at aksjen er fundamentalt billig.

Det kortsiktige momentumet i aksjekursen er sterkt, med RSI over 70, og indikerer at optimismen hos investorene er økende.

Aksjen har fortsatt en del motstand på lang sikt.

Investtechs anbefaling: Svak kjøp.

Les flere kommentarer: Alle Investtechs analyser her

Graf: Investtech

Etter en begredelig kursutvikling i fjor sommer og høst, har kursen på Kværner-aksjer nå vendt opp. Aksjen bunnet i desember og har nå utløst kjøpssignal fra en dobbel-bunn-formasjon på mellomlang sikt.

En positiv volumutvikling, med høyt volum på oppgang og lavt på reaksjoner tilbake, indikerer at kjøperne nå er aggressive, mens selgerne er passive og komfortable med å sitte i aksjen. Kursen har falt tilbake de siste par ukene og nærmer seg nå støtten rundt 13 kroner. Det kan utgjøre en god kjøpsmulighet for kortsiktige investorer. Det er fortsatt en del motstand på mellomlang sikt, men kurser over 14,10 kroner vil være et kjøpssignal også på lengre sikt.

Investtechs anbefaling: Svak kjøp.

Graf: Investtech

Borr Drilling halverte seg mellom mai og desember i fjor. Aksjen har nå brutt den fallende trenden på mellomlang sikt, gått gjennom motstanden ved 24 kroner, og ligger i en stigende trendkanal på kort sikt. Volumutviklingen indikerer at kjøperne er aggressive mens selgerne er passive. Kombinert med sterkt kortsiktig momentum og ingen motstand på det kortsiktige kursdiagrammet, indikerer dette at aksjen lett kan stige videre.

Ved reaksjoner tilbake er det nå støtte ved 24-23 kroner, så nedsiden anses liten. Borr Drilling er positiv på innsidehandel, noe som indikerer at aksjen er fundamentalt billig.

Investtechs anbefaling: Kjøp.

Her kan du lese mer om

 1. Investtech
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Ukens Investtech: Tre aksjer gir superkombinasjon

 2. Betalt innhold

  Ukens Investtech: Aksjene som kan bli kursvinnere i 2020

 3. Betalt innhold

  Ukens Investtech: To av de sterkeste teknisk positive aksjene på Børsen

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Ukens Investtech: De fire beste aksjene akkurat nå

 6. Betalt innhold

  Turbulent høst i vente: Dette er aksjene du bør se opp for