DNBs kapitalmarkedsdag

DNB varsler kostnadskutt og økt utdeling til eierne

Gorm Kallestad / NTB scanpix
 • Asgeir Aga Nilsen
Publisert:,

LONDON (E24): DNB legger onsdag frem nye finansielle mål på bankens kapitalmarkedsdag i London.

Målene for neste tre årene holdes omtrent uendret fra dagens mål, men banken varsler økte tilbakekjøp av egne aksjer og kostnadskutt.

Slike tilbakekjøp av aksjer er en måte å tilbakeføre penger til eierne på, og kommer i tillegg til DNBs regulære utbyttebetalinger.

Banken mener den kan redusere kostnadene med 1,5 til 2 milliarder kroner frem mot 2022, blant annet ved hjelp av automatisering, ny organisering og effektivisering innen IT, ifølge presentasjonen onsdag.

Innenfor området Corporate Banking, der det var 2.265 fulltidsansatte i tredje kvartal, skal banken kutte tilsvarende 6–7 prosent av årsverkene.

Kjøper for halvannen milliard fremover

Tilbakekjøpsprogrammet har vært på 0,5 prosent av aksjene, men jekkes nå opp til inntil 1 prosent, slik at kjøpene blir på totalt 15,8 millioner aksjer.

Banken har allerede kjøpt rundt 6,2 millioner aksjer. Med dagens aksjekurs lagt til grunn betyr det at kjøpene fremover vil bli på halvannen milliard kroner.

Det viktigste er lønnsomhet, ifølge konsernsjef Kjerstin Braathen. Banken måler dette med avkastning på egenkapitalen, som skal være på minst 12 prosent.

I 2018 fikk DNB en egenkapitalavkastning på 11,7 prosent, mens avkastningen er på 12,1 prosent fra januar til september i år.

– Høye ambisjoner

Banken skal samtidig holde kostnadene på under 40 prosent av inntektene, betale ut over 50 prosent av overskuddet i utbytte og ha en kapitaldekning på 17,9 prosent.

Braathen mener at ambisjonene er høye. Hun viser til at kostnadene har økt på flere områder og noe høyere kapitalkrav.

– Vi fortsetter den tradisjonen vi har med å ha høye ambisjoner, og ikke minst tradisjonen med å levere på de, sier DNB-sjefen til E24.

Her kan du lese mer om

 1. DNBs kapitalmarkedsdag
 2. DNB
 3. Kjerstin Braathen
 4. Bank

Flere artikler

 1. Equinor er sin egen sjette største eier: – Aksjen ville nok vært enda mer ned uten tilbakekjøpene

 2. Equinor øker utbyttet igjen og planlegger økte investeringer

 3. DNB øker milliardoverskuddet – tjente mer enn ventet

 4. Annonsørinnhold

 5. DNB merker lånerush hos bedriftene: – Fortsatt veldig høy fart

 6. Sterke resultater for DNB tross milliardavsetning