Investorenes aksjekjøp

Petter Stordalen fortsetter å dumpe aksjer

Strawberry Capital har solgt seg helt ut av gassfraktrederiet Awilco LNG. Investeringsselskapet avkrefter at det er banken som krever at de selger unna.

SELGER UNNA: Petter Stordalens imperium er hardt rammet av coronakrisen og smitteverntiltakene, og investoren har solgt unna aksjer den siste tiden.

Janne Møller-Hansen, VG
  • Eivind Bøe
Publisert:,

Petter Stordalens investeringsselskap Strawberry Capital selger seg ut av gassfraktrederiet Awilco LNG, går det frem av en børsmelding.

Strawberry Capital har solgt drøyt 11,2 millioner aksjer i Awilco LNG onsdag, men i meldingen blir ikke prisen for aksjene oppgitt. Ifølge tall fra Infront er det imidlertid utført én handel med drøyt 11,2 millioner aksjer til kurs 1 krone per aksje.

Aksjekursen til Awilco LNG har ikke vært under 1 krone på Oslo Børs i dag. På det laveste har aksjen vært handlet på 1,15 kroner. Det betyr at Strawberry Capital aksepterte en rabatt for å kvitte seg med aksjene.

Gassfraktrederiet har opplevd et kraftig verdifall. Bare de siste 12 månedene er kursen ned 68 prosent. Nedgangen kommer etter at kursen har rast også tidligere år.

– Porteføljen vår er gjeldfri

Stordalen-imperiet tynges av corona-krisen og påfølgende smitteverntiltak, særlig grepene som handler om å redusere reisevirksomhet.

Hotellkjeden Nordic Choice og reisearrangøren Ving er hardt rammet. Nordic Choice tapte 450 millioner kroner i april, ifølge tidligere uttalelser fra Stordalen, som har omtalt corona-krisen som et «stort svart hull».

Strawberry-konsernet har en «betydelig del» av kontantene sine i datterselskapet Strawberry Capital, som driver aktiv handel i børsnoterte aksjer og andre finansielle instrumenter.

E24 har kontaktet Stordalen onsdag, men foreløpig ikke fått respons.

Strawberry Capital-direktør Kenneth J. Andersen sier til E24 at de aldri kommenterer transaksjoner og enkeltinvesteringer.

– Hvordan er kontantsituasjonen i selskapet nå?

– Porteføljen vår er gjeldfri, sier Andersen, og opplyser med det at aksjene ikke er belånt.

– Er det banken som krever disse salgene?

– Nei, svarer en ordknapp Andersen.

Selger unna

Investeringsselskapet har tidligere i vår solgt seg ned i svenske selskaper som Nent, Stillfront og Dometic, men også i norske Infront.

Den 16. mars sa Strawberry Capital-direktør Kenneth J. Andersen til E24 at «utstrakt bruk av sikringsinstrumenter» har dempet effekten av det bratte børsfallet i 2020.

– Vi har derfor vært heldige og hatt gevinster på disse sikringsinstrumentene som oppveier det kursfallet som har vært på enkeltinvesteringer, sa Andersen.

Stordalens forlagsgruppe Strawberry Publishing solgte tidligere denne måneden forlagene i Sverige og Danmark til Bonnier Books. Bakgrunnen for salget var at Strawberry ønsker å satse stort digitalt i Norge – og grunnet coronakrisen trenger de kapital.

Les også

DI: Petter Stordalen dumpet aksjer for en kvart milliard (fra 21. april)

Les også

Stordalen har solgt seg ned i Infront (fra 9. april)

Les også

Petter Stordalens aksjeforvalter: – Vi har vært heldige

Her kan du lese mer om

  1. Investorenes aksjekjøp
  2. Awilco LNG
  3. Petter Stordalen
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. DI: Petter Stordalen dumpet aksjer for en kvart milliard

  2. Stordalen har solgt seg ned i Infront

  3. Stordalen har sikret ny milliardhjelp

  4. Annonsørinnhold

  5. Hurtigruten-eier KLP ber hovedeieren ta grep

  6. Hegnar: Har full tillit til Hurtigruten-sjefen