Investorenes aksjekjøp

Petter Stordalen fortsetter å dumpe aksjer

Strawberry Capital har solgt seg helt ut av gassfraktrederiet Awilco LNG. Investeringsselskapet avkrefter at det er banken som krever at de selger unna.

SELGER UNNA: Petter Stordalens imperium er hardt rammet av coronakrisen og smitteverntiltakene, og investoren har solgt unna aksjer den siste tiden.

Janne Møller-Hansen, VG
 • Eivind Bøe
Publisert:,

Petter Stordalens investeringsselskap Strawberry Capital selger seg ut av gassfraktrederiet Awilco LNG, går det frem av en børsmelding.

Strawberry Capital har solgt drøyt 11,2 millioner aksjer i Awilco LNG onsdag, men i meldingen blir ikke prisen for aksjene oppgitt. Ifølge tall fra Infront er det imidlertid utført én handel med drøyt 11,2 millioner aksjer til kurs 1 krone per aksje.

Aksjekursen til Awilco LNG har ikke vært under 1 krone på Oslo Børs i dag. På det laveste har aksjen vært handlet på 1,15 kroner. Det betyr at Strawberry Capital aksepterte en rabatt for å kvitte seg med aksjene.

Gassfraktrederiet har opplevd et kraftig verdifall. Bare de siste 12 månedene er kursen ned 68 prosent. Nedgangen kommer etter at kursen har rast også tidligere år.

– Porteføljen vår er gjeldfri

Stordalen-imperiet tynges av corona-krisen og påfølgende smitteverntiltak, særlig grepene som handler om å redusere reisevirksomhet.

Hotellkjeden Nordic Choice og reisearrangøren Ving er hardt rammet. Nordic Choice tapte 450 millioner kroner i april, ifølge tidligere uttalelser fra Stordalen, som har omtalt corona-krisen som et «stort svart hull».

Strawberry-konsernet har en «betydelig del» av kontantene sine i datterselskapet Strawberry Capital, som driver aktiv handel i børsnoterte aksjer og andre finansielle instrumenter.

E24 har kontaktet Stordalen onsdag, men foreløpig ikke fått respons.

Strawberry Capital-direktør Kenneth J. Andersen sier til E24 at de aldri kommenterer transaksjoner og enkeltinvesteringer.

– Hvordan er kontantsituasjonen i selskapet nå?

– Porteføljen vår er gjeldfri, sier Andersen, og opplyser med det at aksjene ikke er belånt.

– Er det banken som krever disse salgene?

– Nei, svarer en ordknapp Andersen.

Selger unna

Investeringsselskapet har tidligere i vår solgt seg ned i svenske selskaper som Nent, Stillfront og Dometic, men også i norske Infront.

Den 16. mars sa Strawberry Capital-direktør Kenneth J. Andersen til E24 at «utstrakt bruk av sikringsinstrumenter» har dempet effekten av det bratte børsfallet i 2020.

– Vi har derfor vært heldige og hatt gevinster på disse sikringsinstrumentene som oppveier det kursfallet som har vært på enkeltinvesteringer, sa Andersen.

Stordalens forlagsgruppe Strawberry Publishing solgte tidligere denne måneden forlagene i Sverige og Danmark til Bonnier Books. Bakgrunnen for salget var at Strawberry ønsker å satse stort digitalt i Norge – og grunnet coronakrisen trenger de kapital.

Les også

DI: Petter Stordalen dumpet aksjer for en kvart milliard (fra 21. april)

Les også

Stordalen har solgt seg ned i Infront (fra 9. april)

Les også

Petter Stordalens aksjeforvalter: – Vi har vært heldige

Her kan du lese mer om

 1. Investorenes aksjekjøp
 2. Awilco LNG
 3. Petter Stordalen

Flere artikler

 1. DI: Petter Stordalen dumpet aksjer for en kvart milliard

 2. Stordalen har solgt seg ned i Infront

 3. Stordalen har sikret ny milliardhjelp

 4. Annonsørinnhold

 5. Spetalen, Fredly og Sissener selger seg ned i Kongsberg Automotive

 6. Betalt innhold

  Menn og kvinner har ulike favorittaksjer: Disse gjorde det best da børsene falt