Ellevill handel i Norwegian-aksjen sendte børsverdien mot 14 milliarder

Norwegian har skutt i været på Oslo Børs de siste dagene, og oppturen fortsatte tirsdag. – Galskap, mener forvalter Jan Petter Sissener.

Turbulensen i Norwegian
 • Asgeir Aga Nilsen
Publisert:

Flyaksjen var på det meste opp 35 prosent en halvtime ut i handelsdagen. Det ga en prising av hele selskapet på godt over 14 milliarder kroner, ifølge tall fra Infront.

Ved børsdagens slutt var aksjen opp 24,31 prosent til 4,47 kroner per aksje, noe som gir en markedsandel på 13,7 milliarder kroner.

Norwegian-aksjen er også nest mest handlet på Oslo Børs så langt i dag, foran store selskaper som Equinor og DNB.

Aksjonærlistene viser at mange småaksjonærer nå kjøper aksjen. Ifølge Infront har Nordnet-kundene økt fra 38,5 millioner aksjer på fredag til 57,8 millioner aksjer tirsdag.

– Galskap

Forvalter Jan Petter Sissener kaller kursoppgangen «galskap», og peker på det enorme antallet aksjer i selskapet etter redningsplanen.

– Grunnen til at jeg synes det er galskap er at det er over tre milliarder aksjer, sier han.

– Det virker ikke for meg som de tar inn over seg hvor mange aksjer som de facto er utestående, sier Sissener.

Kriseløsningen medførte at milliardgjeld har blitt byttet til aksjer, i tillegg til at Norwegian trykket opp nye aksjer i forbindelse med at selskapet hentet frisk kapital.

Det innebærer at dagens aksjekurs gir en mye høyere børsverdi på hele Norwegian enn før coronakrisen.

Priset til 13,8 milliarder

Norwegian meldte i forrige uke at over tre milliarder aksjer var blitt registrert i Foretaksregisteret. Det er opp fra 164 millioner aksjer tidligere.

Dagens kurs på 4,5 kroner per aksje priser dermed hele selskapet til rundt 13,8 milliarder kroner.

– Jeg synes det høres høyt ut for et selskap som for øyeblikket opererer syv fly og håper å komme tilbake om et halvt års tid, sier Sissener.

Ved nyttår, før coronakrisen rammet verdens luftfart, hadde Norwegian en markedsverdi på 6,2 milliarder kroner, knapt halvparten av det selskapet blir priset til nå.

Fondet Sissener forvalter, Canopus, var i forrige uke oppført med 4,7 millioner Norwegian-aksjer, men er nå ute av listen over de 50 største eierne.

Forvalteren tror nyhetene om at den tyske staten redder Lufthansa med en krisepakke på tilsvarende 100 milliarder kroner kan være en utløsende årsak til kursoppgangen tirsdag.

– Det må være at man ser hva andre land er villige til å bidra med til sine selskaper, sier Sissener.

Flere fly- og reiseselskaper får et aksjeløft. Ryanair stiger 5,8 prosent, British Airways-eier IAG stiger 19 prosent og SAS er opp 8 prosent, mens EasyJet og TUI er opp rundt 17 prosent.

I tillegg vil flere land nå gradvis åpne opp for turister igjen. Ifølge Reuters letter Spania på coronarestriksjoner fra juli, mens Italia har gitt signaler om at reiserestriksjoner vil bli opphevet i juni.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Turbulensen i Norwegian
 2. Norwegian
 3. Oslo Børs

Flere artikler

 1. Kjos, Fredly og Sissener kvitter seg med Norwegian-aksjer

 2. Hovedindeksen tilbake over 800 poeng – har steget 26 prosent fra bunnen

 3. Store prisforskjeller på Norwegian på børs: – Begge prisene er helt syke

 4. Betalt innhold

  Ekspertene spår kursras i Norwegian

 5. Sissener-fond og investor Arne Fredly inn i Norwegian-aksjen