Nytt drastisk virusgrep fra Lufthansa: Kutter opptil 50 prosent av alle flyvninger

Lufthansa har opplevd en «drastisk nedgang» i billettbestillingene og vil nå kutte halvparten av kapasiteten – dobbelt så mye som de varslet for en uke siden. I tillegg vurderer flyselskapet å sette hele flåten av gigantflyet A380 på bakken.

En Airbus A321-100 kalt «Wismar» tilhørende Lufthansa avbildet etter å ha blitt parkert som følge av corona-utbruddet.
 • Tyra Kristiansen Stave
 • Marius Lorentzen
Publisert:

Den tyske flygiganten Lufthansa tar nå enda kraftigere grep i møte med coronaviruset.

Den 29. februar varslet selskapet at de ville kutte kapasiteten med opp til 25 prosent som følge av fall i antall billettbestillinger, men fredag – en ukes tid senere – varsler selskapet at det skal kuttes opp til 50 prosent.

Selskapet skriver at de i løpet av de siste dagene har opplevd en «drastisk nedgang» i antallet bookinger og at de har sett en rekke kanselleringer. «Alle trafikkområder er nå påvirket», skriver selskapet i en børsmelding.

«Konsernledelsen i Deutsche Lufthansa AG har derfor i dag besluttet å redusere flykapasiteten i markedet enda mer enn tidligere planlagt», skriver selskapet.

Kuttene gjøres for å supplere de kostnadskuttene og likviditetsgrepene som allerede er iverksatt i møte med virusutbruddet og den reduserte reiseaktiviteten.

«Det er ennå ikke mulig å anslå effekten på inntjeningen», opplyser selskapet og legger til at de vil presentere årsresultatene på en pressekonferanse den 19. mars.

Vurderer å sette «superjumboen» på bakken

Endringene som nå varsles gjelder hele Lufthansa-konsernet, som i tillegg til Lufthansa også inkluderer Swiss, Austrian Airlines, Brussels Airlines og Air Dolomiti.

Samtidig opplyser konsernet at de vurderer å sette hele flåten av Airbus A380 på bakken. Lufthansa har 14 slike gigantfly i flåten sin.

Flytypen A380 er det største passasjerflyet som er tilgjengelig i dagens marked, og den brukes av flere av de store flyselskapene i verden, med Emirates som den største kunden.

I senere tid har imidlertid flere flyselskap trappet ned satsingen sin på flytypen, blant annet fordi den er dyr og bygge om, og fordi den er så stor at den kun lønner seg på de mest trafikkerte rutene, i tillegg til at den krever ekstra areal og gate-infrastruktur på flyplassene den lander på.

KJEMPEN: Det er flyet av denne typen, Airbus A380, som Lufthansa nå vurderer å sette på bakken inntil videre.

Ytterligere kutt

Lufthansa-konsernet opplyste tidligere om at de hadde kansellert 7.100 avganger i Europa.

Onsdag satte de 150 av sine 770 fly på bakken.

Fredag morgen kom også nyheten om at Lufthansa-konsernet vil fjerne ombestillingsgebyret for alle nylig bestilte reiser verden over, skriver nettstedet Airline Geeks. Det gjelder reiser som skal gjennomføres før 30. april. Reisende kan bytte billetten til en ny dato i år.

Lufthansa Group plans to reduce flight programme by up to 50 per centAlle reiser kan bookes om
Les også

Norwegian kaster årets overskuddsmål: – Det gir vel en idé om hva man kan vente

AP: Lufthansa kansellerer flyginger til Israel
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. Lufthansa
 3. Coronaviruset
 4. Aksjelive

Flere artikler

 1. Lufthansa kutter 95 prosent av flyvningene

 2. Lufthansa legger ned Germanwings

 3. Verdens største passasjerfly bygges for aller siste gang

 4. Ryanair tar corona-grep: Kutter 25 prosent av avgangene

 5. Kabinforening om krisetiltak i Norwegian: – Vi har en del urolige medlemmer nå