Tesla slår forventningene – aksjen bykset elleve prosent

Tesla suste opp i etterhandelen på Wall Street etter tallslipp som overgår forventningene til både inntjening og bunnlinje.

Aly Song / X01793
  • Karl Wig
Publisert:

Jo da, Tesla tjener penger.

Selskapet melder onsdag kveld om et resultat per aksje på 2,14 dollar i fjerde kvartal. Det er betydelig mer enn den jevne analytiker regnet seg frem til.

Inntjeningen for kvartalet endte på 7,38 milliarder dollar, også dette mer enn ventet.

Analytikernes estimater har spriket kraftig, men konsensus var 7,02 milliarder dollar i inntekter, og et justert resultat på 305 millioner dollar – tilsvarende 1,72 dollar per aksje.

Aksjehopp etter rekord ved stengning

I etterhandelen bykset Tesla rundt syv prosent umiddelbart, etter at aksjen satte rekordnotering på 580,99 dollar ved stengetid i New York klokken 22.

Da aksjehandelen i etterhandelen stengte fire timer senere var aksjen opp 11,65 prosent, noe som indikerer en oppgang på nær 70 dollar når Wall Street igjen åpner torsdag.

Sammen med tallslippet gir Tesla et par oppdateringer:

Selskapet sier de allerede har begynt å jekke opp produksjonen av Model Y – den etterlengtede «folke-SUVen» som følger den litt mindre og rimeligere Model 3, som har blitt en salgssuksess.

En ny Tesla-fabrikk i Tyskland skal etter planene bidra til å få opp Model Y-produksjonsvolumet fra 2021, opplyser selskapet.

Spår en halv million leveringer i 2020

For alle bilmodellene anslår Tesla at det samlede leveringsvolumet for 2020 kan «passere 500.000 med god margin», skriver CNBC.

I fjerde kvartal leverte Tesla 112.000 biler globalt.

Tesla-aksjen har skutt opp som en SpaceX-rakett siden forrige resultatrapport 23. oktober. I løpet av de tre månedene er selskapets børsverdi mer enn fordoblet.

Børsrallyet tiltok etter at selskapet i januar startet leveringen av biler produsert ved den nye storfabrikken i Shanghai.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Tesla
  2. Aksjelive
  3. Resultatrushet

Flere artikler

  1. Tesla leverer overskudd for femte kvartal på rad

  2. Rekordkvartal for Tesla

  3. Elon Musks formue økte med 21,3 milliarder på én time

  4. Alphabet og Microsoft dro inn 800 mrd. kroner i første kvartal

  5. Netflix fikk langt færre abonnenter enn ventet