Dette skjer denne uken

Flere tungvektere skal i ilden når resultatsesongen fortsetter på Oslo Børs denne uken.

Denne uken leverer i overkant av 50 selskaper på Oslo Børs resultater for fjerde kvartal.
  • Ola Alsberg
Publisert: Publisert:

Resultatsesongen ruller videre etter at børskjempene Equinor, DNB og Hydro alle la frem sine kvartalstall i forrige uke.

Denne uken er det blant annet duket for Kjell-Inge Røkkes oljekjempe Aker BP på tirsdag.

Onsdag skal Kongsberg Gruppen og laksegiganten Mowi i ilden, før flyselskapet Norwegian slipper sine kvartalsresultater torsdag morgen, de første etter at Jacob Schram ble ansatt som konsernsjef.

Ukeutviklingen forrige uke fikk en solid knekk nedover fredag, etter Hydro, Aker Solutions og XXL falt henholdsvis 12, 25 og 18 prosent etter å ha lagt frem skuffende resultater.

Se liste over alle selskaper på Oslo Børs som leverer kvartalsrapporter lenger ned i saken.

Norske og kinesisk inflasjonstall

Uken starter mandag med norske og kinesiske inflasjonstall.

– Inflasjonstallene fra Kina får nok ikke mye å si, men kan få ekstra oppmerksomhet nå som «spotlighten» er rettet mot Kina, sier investeringsdirektør Leif-Rune Rein i Nordea Liv.

Den norske konsumprisindeksen (KPI-JAE) kom i januar inn til 1,8 prosent på årsbasis. Konsensus venter en økning til 1,9 prosent, ifølge DNB Markets som tror på en økning på 2,1 prosent.

Torsdag kommer også norske tall for forbrukertillit, som måler nordmenns tillit til egen økonomi og landets økonomi ett år frem i tid.

Les på E24+

Dette ser forvalterne etter når de velger utbytteaksjer

Wuhan-virus

På de amerikanske børsene denne uken skriver CNBC at kvartalsrapporter og inflasjonstall vil ha betydning for markedsutviklingen, men ikke like mye som oppdateringer knyttet til Wuhan-viruset.

Søndag ble det kjent at viruset har krevd flere menneskeliv enn Sars-epidemien i Kina i 2002 og 2003. Hittil er over 800 døde og 37.000 mennesker smittet.

– Det ser ut som om markedet har gått litt lei av viruset, men vil fremdeles følge utviklingen fremover. Generelt kan vi si at selv om viruset har fått mye oppmerksomhet så har markedene gjort det bra, sier Rein.

Les også

Wuhan-viruset har tatt livet av flere enn Sars

Investeringsdirektør i Nordea Liv, Leif-Rune Rein.

Amerikanske nøkkeltall og resultater

Resultatene fra amerikanske selskaper kommer også denne uken. Softbank, Tripadvisor og Cisco Systems legger frem tall onsdag. Torsdag leverer Airbus, Barclays Pepsi, Nvidia, Kraft Heinz og Alibaba tall for fjerde kvartal.

Så langt har 70 prosent av selskapene slått analytikernes forventninger, og selskapenes fortjeneste har økt med 2,3 prosent, skriver CNBC.

Torsdag kommer inflasjonstall fra USA, og fredag kommer tall for detaljhandelen og industriproduksjonen.

– Jeg tror ikke tallene vil få stor påvirkning på markedene, sier Rein.

Tirsdag holder USAs sentralbanksjef Jerome Powell sin halvårlige tale for Kongressen.

– Her blir det nok ingen store overraskelser, men han kan tydeliggjøre at den amerikanske økonomien er på rett vei og at det ikke er nødvendig med renteendringer, sier Rein.

Europa-tall

For den europeiske økonomien kommer det også enkelte nøkkeltall denne uken.

Storbritannias BNP-tall for fjerde kvartal kommer tirsdag. Riksbanken i Sverige legger onsdag frem sin rentebeslutning, hvor det er ventet at sentralbanken holder renten uendret.

Onsdag kommer også eurosonens industriproduksjonstall for desember. Torsdag kommer tyske inflasjonstall for januar, mens det fredag kommer reviderte BNP-tall for Tyskland og eurosonen i fjerdekvartal.

Les også

Storbank: Eurolandene kan gå mot nedgang

Les også

Bilmarkedet bidro til Hydro-nedtur: – Det slår rett inn i våre salg

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Dette skjer denne uken

Flere artikler

  1. Dette skjer denne uken

  2. Dette skjer denne uken: Flere kjemper skal i resultatilden

  3. Dette skjer denne uken: Resultatrush fra storbankene

  4. Dette skjer denne uken: Skyhøy inflasjon og storbanker i resultat-ilden

  5. Dette skjer denne uken