BØRSKOMMENTAR: Redningspakke dempet nedturen

Men Wall Steet falt likevel kraftig.

Publisert:

Tirsdag ble en rød dag på Wall Street, tross redningspakke for boligmarkedet i USA.

Dagen startet i rødt, og før redningspakken ble annonsert var alle de tre toneangivende indeksene ned over tre prosent.

De stenger med et fall rundt to prosent.

S&P 500 indeksen falt 2,2 prosent, Dow Jones falt 2 prosent, mens Nasdaq composite stengte ned 2,2 prosent.

Hvordan åpner Asia? Hold deg oppdatert med E24 Børs!

GM faller videre

General Motors (GM) fortsetter nedturen for femte dag på rad med et fall på 18 prosent. GM er nå verdsatt til det laveste nivået siden 1942 og kryper stadig nærmere konkurs, melder Bloomberg.

Det som en gang var verdens største bilprodusent er nå ikke verdt mer enn rundt 12 milliarder dollar, som er i samme området som verdien av Røkkes Aker eller Fred. Olsen Energy på Oslo Børs, ifølge Hegnar Online.

Les også: Obama ber Bush redde bilindustrien

Pessimismen rår

For resten av Wall Street er det pessimisme om den globale økonomiske veksten som rår.

Fallende oljepris og dårlige makrotall i Kina styrker investorenes tro på at resesjonen kan bli mer langvarig og dypere enn først antatt.

Tirsdag ble det klart at importveksten slakket av i oktober, og at inflasjonen falt til et 17-måneders lavpunkt på grunn av lavere etterspørsel.

- Hindrer ikke resesjon

Mens Kinas redningspakke på 4.000 milliarder kroner skapte optimisme i morgentimene mandag, ble investorene raskt mer opptatt av hvorfor pakken kommer enn hvorvidt den kan bedre den økonomiske veksten i Kina.

- Kina kan ikke redde oss fra resesjonen. Det er ikke de som er viktigst ennå, men OECD. En pakke til infrastruktur og boligbygging i Kina utgjør totalt sett relativt lite, sier analysesjef Håvard Nesheim i Handelsbanken Markets til E24.

Oljeprisen falt igjen under 60 dollar fatet tirsdag, og trekker med seg verdens største oljeselskap Exxon Mobil, som faller 3,3 prosent.

Ett fat nordsjøolje selges for 55,24 dollar klokken 22.10 norsk tid, et fall på 6,5 prosent. Amerikansk lettolje går for 59 dollar, ned 5,5 prosent.

Les flere økonominyheter på E24.no

Publisert:

Her kan du lese mer om