Dette vil påvirke Oslo Børs neste uke: – Skal være litt på vakt for resultatvarsler

Stormaktenes handelskrig kommer også til å fortsette å prege børsinvestorene til uken, ifølge aksjeekspert.

Oslo Børs er opp rundt åtte prosent så langt i år.

Foto: Håkon Mosvold Larsen NTB scanpix
  • Anders Nybakken Kvale
Publisert: Publisert:

Hovedindeksen på Oslo Børs har lagt bak seg en uke der pilene for det meste pekte oppover, før det kom en dupp på fredag.

Til slutt endte avkastningen på i overkant av en prosent, der blant annet oljeselskapet Equinor bidro. Også et mindre selskap som teknologimyggen Polight, samt telekomgiganten Telenor og flyselskapet Norwegian har preget uken.

Handelskrigen mellom USA og Kina har som vanlig også påvirket børsutviklingen, etter at det ble kjent at de to stormaktene vil gjenoppta handelssamtaler i starten av oktober.

Aksje-NM er i gang hos E24, der får du 100.000 fiktive kroner å leke deg med på Oslo Børs de neste fire ukene. Bli med i konkurransen her.

Les også

Største veddemål mot Hydro-aksjen på to år

– Skal være litt på vakt for resultatvarsler

Til uken er det også ventet at handelskrig-uro vil være det mest sentrale for børsbevegelsene, ifølge aksjeanalytiker Roger Berntsen i Nordnet.

– Sånn har det vært en god stund og sånn kommer det mest sannsynlig til å være fremover også, sier Berntsen.

Les også

Norske privataksjonærer rømmer fra XXL-aksjen

Han peker også på at det nærmer seg tiden der selskaper sender ut resultatvarsler for tredje kvartal, og at det kan prege Oslo Børs til uken.

– Man skal være litt på vakt for det fremover. Tommelfingerregelen er at et eventuelt resultatvarsel må komme senest 14 dager før kvartalet er omme.

– Tredje kvartal pleier å være et mer spennende kvartal fordi det oftere kommer resultatvarsler, som blant annet skyldes at når et selskap er ferdig med dette kvartalet, så har de en pekepinn på om de kommer til å nå årets mål eller ikke, forklarer aksjeanalytikeren.

– Stadig reduserte vekstimpulser

Varsler fra børsnoterte selskaper om svake resultater blir som oftest tolket negativt av markedet og sender gjerne aksjekursen nedover.

Både nordiske, europeiske og amerikanske selskaper har i løpet av året sendt ut resultatvarsler etter svakere vekst i Kina og Europa.

Nå får alle deltagere av Aksje-NM 50 prosent rabatt på årsabonnement hos E24+, dermed kan du også sikre seg livekurser fra Oslo Børs.

Berntsen tror at flere selskaper etter hvert kommer til å bli negativt påvirket av handelskrig.

Les også

Strateg om den vanligvis urolige børshøsten: – Blir spennende

– Det blir stadig reduserte vekstimpulser og på et tidspunkt vil det gi effekt i en del selskapers resultater. Det blir viktig å følge med på, sier han.

Publisert:

Flere artikler

  1. – Vi må venne oss til lavere overskudd i norske selskaper

  2. Betalt innhold

    Dette er x-faktorene på Oslo Børs før resultatsesongen

  3. Årsverste for Oslo Børs etter dystre signaler i verdensøkonomien

  4. Resultatsesongen står for døren: – Store selskaper på minussiden

  5. Oslo Børs endte så vidt med oppgang– Play Magnus steg over ti prosent