Venter bratt resultatfall for Equinor: Pareto spår kjøpsmulighet etter rapporten

– Vi tror en svak rapport kan gi en attraktiv kjøpsmulighet i forkant av at Sverdrup-produksjonen får en innvirkning på den rapporterte inntjeningen, skriver Paretos oljeanalytikere.

Equinor-sjef Eldar Sætre skal legge frem selskapets kvartaslrapport torsdag 24. oktober.
Publisert:

Olje- og gassgiganten Equinor er forventet å legge frem en betydelig svekkelse i inntjeningen sin når tallene for tredje kvartal presenteres torsdag.

Analytikerkorpset som dekker selskapet spår et justert resultat på 2,69 milliarder dollar før skatt, ned fra hele 4,8 milliarder dollar i samme periode i fjor.

– Negativ hendelse

Pareto Securities’ oljeanalytikere peker i en fersk oppdatering på at de er noe mer negative, og venter et justert resultat på 2,5 milliarder dollar.

– Selv om Equinor kanskje reduserer sin capex-guiding (kapitalutgifter og investeringer) forventer vi fortsatt at rapporten for tredje kvartal vil være en negativ hendelse, fremgår det.

Les også

Les også: Nordea Markets kutter oljeprisanslaget for neste år

Det har imidlertid ikke endret Paretos positive syn på Equinor i det lange løp.

– Vi tror derfor at en svak rapport kan gi en attraktiv kjøpsmulighet i forkant av at Sverdrup-produksjonen får en innvirkning på den rapporterte inntjeningen, skriver analytikerne.

Produksjonen på gigantfeltet Johan Sverdrup, der Equinor er operatør, ble startet opp tidligere i oktober. Det er ventet å stå for rundt en tredjedel av all oljeproduksjon i Norge ved toppproduksjon.

– Indikerer at det verste er bak oss

Det pekes også på at europeiske gasspriser, som har ligget skadeskutt etter en kollaps, har tatt seg oppover den siste tiden.

– De er fortsatt på lave nivåer, men indikerer at det verste er bak oss, kommenterer Pareto-analytikerne i en presentasjon.

Meglerhuset har et Equinor-kursmål på 210 kroner, opp fra fredagens sluttkurs på 167 kroner, og en kjøpsanbefaling.

Det siste året har Equinor-aksjen falt 21,3 prosent på Oslo Børs, blant annet tynget av en svekkelse i prisen på både olje og gass.

Publisert: