Varsler økt utbytte - cruiser til topps på Børsen

Til topps på svakt negativ Oslo Børs.

DELER UT: Det drypper på Royal Caribbeans investorer.
Publisert: Publisert:

Oslo Børs åpner svakt negativt tirsdag. Hovedindeksen er ned 0,19 prosent til 506,97 poeng noen minutter ut i dagens handel.

Slik er situasjonen i resten av Europa:

  • Tyske DAX er opp 0,07 prosent
  • FTSE 100 i London er ned 0,02 prosent
  • CAC 40 i Paris åpner flatt

Det har vært relativt stille på nyhetsfronten torsdag morgen. Her hjemme har Subsea 7 meldt om en ny kontrakt i Mexicogulfen, verdt rundt 70 millioner dollar. Oljeserviceselskapet åpner flatt på Børsen.

Storbanken Citi varsler at de tar opp dekning på John Fredriksens Marine Harvest, og starter med en kjøpsanbefaling og kursmål 7,5 kroner per aksje. Marine Harvest faller imidlertid 0,41 prosent til rundt seks kroner per aksje.

Royal Caribbean Cruises melder at de vil doble utbyttet, fra 12 cent til 25 cent per aksje. Dette vil bli utbetalt i oktober. Selskapet har også valgt sin første styreformann, og har endret vedtektene slik at styremedlemmene står til valg hvert år.

Nyhetene gjør at cruiserederiet er en av morgenens vinnere på Oslo Børs, med en opptur på 3,87 prosent til 239,1 kroner per aksje.

Det kan ellers være verdt å merke seg at DNB Markets på morgenkvisten melder at de tar ned sitt kursmål på Norwegian fra 400 til 350 kroner, men gjentar en kjøpsanbefaling.

- Vi har oppdatert verdsettelsen av Norwegian ved på den ene side å legge inn høyere estimert kapasitetsvekst fremover, mens på den annen side både forventet yield og enhetskostnader er redusert, skriver meglerhuset.

Norwegian stiger 0,6 prosent til 232,9 kroner per aksje i åpningen.

Statoil-rapport

Klokken 12 legger Statoil fram sin granskningsrapport etter terrorangrepet mot anlegget i In Aménas i Algerie i januar, der fem norske ansatte mistet livet. Til sammen ble 40 ansatte i det norske selskapet, BP og Sonatrach drept.

Ifølge Dagens Næringsliv inneholder to separate interne granskninger en rekke kritiske anmerkninger til Statoils generelle sikkerhetsarbeid.

E24 følger presentasjonen av rapporten og vil drive fortløpende rapportering fra Fornebu.

Statoil er for øvrig ned 0,82 prosent til 133,44 kroner per aksje på Børsen.

Oljeprisen er omtrent uendret siden stengetid i går. Kontraktene på nordsjøolje (brent spot) omsettes for rundt 111,33 dollar per fat, mens den amerikanske lettoljen går for 107,33 dollar.

- I et marked hvor det fortsatt gjenstår usikkerhet knyttet til en forhandlingsløsning med Syria har forsikringer fra OPEC og Saudi-Arabia om at det uansett vil være tilstrekkelig global tilbudskapasitet bidratt til å dempe nervøsiteten. Gårsdagens amerikanske lagertall viste i tillegg et lavere trekk på råoljelagrene enn ventet, skriver DNB Markets.

Venter på Bernanke

I FOKUS - IGJEN: Fed-sjef Ben Bernanke.

I Europa vil investorene rette blikket mot ny statistikk for industriproduksjon, som de håper vil underbygge forventningene om et gryende økonomisk oppsving i EU-landene.

Senere i dag vil blikket rettes mot USA, hvor det som vanlig på en torsdag kommer statistikk som viser hvor mange nye personer som meldte seg arbeidsledig i forrige uke.

Dette er den siste «jobless claims»-rapporten før Federal Reserve møtes til rentemøte i neste uke. Med usikkerheten om hvorvidt Federal Reserve fortsatt vil pumpe penger inn i økonomien, begynner allerede nå investorene å spekulere i hva sentralbanksjef Ben Bernanke vil si i forbindelse med rentemøtet.

Dagens europeiske åpning følger ellers et lite fall i de asiatiske markedene.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om