«Jobless» løfter Wall Street

Moderat oppgang fra start på børsene i USA.

Publisert: Publisert:

De amerikanske indeksene åpner opp torsdag ettermiddag.

Like etter åpning sendes S&P 500 opp 0,46 prosent til 1,371 poeng, mens Dow Jones Industrial stiger 0,46 prosent til 13,010 poeng. Nasdaq sendes opp 0,41 prosent til 2,979 poeng.

Kalenderen er full av makrotall i dag, og det startet med oppdateringer på nye førstegangssøkere til ledighetstrygd og privat forbruk klokken 14.30.

Færre søkte trygd
«Jobless Claims», som viser antallet nye søkere til arbeidsledighetstrygd i USA, ble på 351.000 i uke 8.

Det var på forhånd ventet 355.000 søkere, ifølge en undersøkelse fra Dow Jones Newswires. Forrige ukes utfall ble revidert til 353.000 personer, fra foreløpige 351.000.

- Arbeidsmarkedet fortsetter å bedre seg, med moderat fallende takt i antall oppsigelser, sier Peter Boockvar i Miller Tabak til Marketwatch.

Samtidig viste en oppdatering at det private forbruket i USA steg mindre enn ventet i januar. Privat forbruk steg med 0,2 prosent på månedsbasis, mot ventede 0,4 prosent. Inntektene steg med 0,3 prosent i januar på månedsbasis, mot ventet +0,5 prosent.

Førhandelen falt tilbake med 0,2 prosent da tallene ble offentliggjort.

CDS-kontraktene
De europeiske aksjemarkedene handles stort sett opp i dag, der den brede indeksen Stoxx Europe 600 stiger 0,9 prosent.

I ettermiddag besluttet ISDA-komitéen at de greske CDS-kontraktene, som beskytter statsobligasjonseiere mot mislighold, ikke skal utløses i anledning det greske obligasjonsbyttet.

Med andre ord blir nedskrivningen av privat sektors beholdninger av greske statsobligasjoner på 53,5 prosent ikke definert som mislighold.

Arbeidsledigheten i eurosonen var på sesongjusterte 10,7 prosent i januar. Analytikernes forventninger var et nivå på 10,4 prosent. I tillegg ble desembernivået revidert fra 10,4 til 10,6 prosent.

På selskapsfronten viste detaljhandelen et februarsalg som generelt var bedre enn ventet, ifølge Thomson Reuters.

The Buckle stiger 4,9 prosent i førhandelen etter å ha vist en omsetningsvekst på 15 prosent, og knuste dermed estimatene på 5,8 prosent. Også Costco Wholsesale, Zumiez og Stage Stores slo analytikernes forventninger, ifølge Dow Jones Newswires.

Apple
Apple stiger videre med 0,9 prosent før børsåpning.

Apple er det sjette selskapet i USA som overstiger 500 millioner dollar i markedsverdi. De fem første var Microsoft, General Electric, Cisco, Intel og Exxon Mobil. Alle fem selskapene var verdt mindre enn 500 milliarder dollar et år etter at de krysset grensen, skriver Bloomberg i dag.

- Å komme dit er vanskelig, men å forbli der er enda vanskeligere, sier en analytiker i S&P til Bloomberg.

Blackberry-produsenten Research In Motion faller 3,4 prosent etter at Jefferies & Co reduserer resultatestimatene og mener at det er mer enn 50 prosent sannsynlig at selskapet ikke vil innfri februar-guidingen sin.

CVR Energy kan bli en aksje å holde øye med i dagens handel. Raffineriet avslo et bud på 30 dollar per aksje fra den kjente investoren Carl Icahn, fordi det mener at budet verdsetter selskapet til en klart lavere sum enn hva styret mener det er verdt. Aksjen stiger 1,4 prosent i førhandelen.

Publisert:

Her kan du lese mer om