Rød tirsdag på Wall Street etter rekorder forrige uke

- Blandingen av et aksjemarked på, eller nær, en «all-time-high», og en BNP og inntjeningsvekst på den svake siden, gjør folk litt nervøse.

NED, NED, NED: De tre indeksene Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq100 endte alle ned tirsdag.
Publisert: Publisert:

Det ble en retningsløs start på uka på Wall Street mandag: alle de tre viktigste indeksene gikk svakt ned. Den brede S&P 500-indeksen avsluttet med en seks dager lang opptur.

Tirsdag fortsatte nedturen for både S&P-indeksen og Dow Jones-indeksen.

Slik endte indeksene tirsdag:

  • Dow Jones er ned 0,70 prosent
  • S&P 500 er, ned 0,64 prosent
  • Nasdaq100 er ned 0,15 prosent

E24 BØRS:Følg de amerikanske markedene her

- Nervøse

Nedgangen kommer etter at rapporter om økende vold i Midt-Østen overskygget resultater som styrket optimismen i USA, skriver Bloomberg.

- Blandingen av et aksjemarked på, eller nær, en «all-time-high», og en BNP og inntjeningsvekst på den svake siden, gjør folk litt nervøse, sier aksjeanalytiker Matt Maley ved Miller Tabak & Co, til avisa.

- Det er mye tilfredshet og folk er ikke bekymret, for Fed har kontrollen, men de er nervøse for et kortvarig tilbakesteg.

Dårlige boligtall

Tirsdag kom nyheten om at boligprisveksten i USA har den tregeste veksttakten siden mars i fjor.

S&P/Case Shillers boligprisindeks viste at boligprisene steg med 1,1 prosent i april. Det tilsvarer en årsvekst på 10,8 prosent, det laveste nivået siden mars 2013. De moderate boligtallene var med på at dra ned Wall Street fra start.

Det ble også et tøff dag for kosmetikkselskapet Elizabeth Arden varslet at de setter i gang et stort kostnadskuttprogram. Ved børsdagens slutt hadde aksjen gått ned 4,31 prosent.

Rød Oslo Børs

Også i Oslo endte børsdagen i rødt tirsdag, med god hjelp fra tungvekterne. Blant de ti mest omsatte aksjene på Oslo Børs var nesten samtlige ned tirsdag. Statoil-aksjen er uendret, mens Yara og DNB er ned henholdsvis 0,26 prosent og 1,15 prosent.

Les også: Tungvekterne trakk Oslo Børs ned

Publisert:

Her kan du lese mer om