Dette er biometriselskapets «mystiske storkunde»

Det norske fingeravtrykkselskapet Next skal levere til amerikanske Dell.

  • Anders Park Framstad
Publisert:

Dell er den «mystiske storkunden» til Next Biometrics.

– Våre sensorer skal implementeres i en rekke produkter. Avtalen ble signert i november, og det vil være en rekke lanseringer i dette kvartalet, sier Next-sjef Tore Etholm-Idsøe under en presentasjon tirsdag.

Etholm-Idsøe forteller videre at avtalen vil bli mer omfattende enn tidligere estimert.

– Vi venter å levere mer enn de 1,2 millioner enhetene vi tidligere har kommunisert. Vi guider ikke noe eksakt antall, men det blir definitivt «nord for» 1,2 millioner, sier han.

Så langt har selskapet levert rundt 15.000 sensorer i forberedelses- og oppbyggingsfasen.

På spørsmål om hvorfor Dell valgte nettopp Next, viser Etholm-Idsøe til størrelse og pris.

– Dell har vært i fingeravtrykksteknologi i mange år, kjenner applikasjonene godt og skjønner den fundamentale betydningen av størrelse. Når prisen var lavere enn hos konkurrentene, bestemte de seg for å gå for det, sier han.

Spekulasjoner

Selskapet meldte for første gang om storkunden (en såkalt tier 1-kunde) i fjor høst. Det ble da opplyst at avtalen sikret bruk av selskapets sensorer i en rekke produkter som skulle leveres i andre halvår 2015.

Videre opplyste selskapet at det var snakk om både smarttelefoner, nettbrett og/eller lesebrett, men detaljnivået utover dette var sparsomt.

Det var dermed verken kjent hvem kunde var eller nøyaktig hvilke produkter det var snakk om, og i etterkant har spekulasjonene rast. Både Dell og Microsoft har blitt nevnt som mulige kunder.

Børsvinner

Next Biometrics har vært en av de virkelige rakettene på Oslo Børs denne høsten. Selskapets aksje har den siste måneden steget over 240 prosent, og løftet seg før avsløringen 9,5 prosent i gårsdagens handel.

Oppgangen startet etter at svenske Greenbride Partners kom inn på eiersiden gjennom en rettet emisjon på 120 millioner kroner. Disse fungerte som bjellesau blant svenske investorer, og sendte interessen til værs på den andre siden av Svinesundsbrua.

Videre har selskapet kansellert en royalty-avtale med gründeren Ngoc Minh Dinh, som hadde krav på betaling tilsvarende fem prosent av selskapets brutto margin. Dinh ble kjøpt ut for 9.500.000 kroner.

Les også

Disse produktene vil Apple trolig vise frem

Les også

Her tester konsernsjefene mobilbetaling

Les også

Denne logger deg på nettbanken ved å måle blodårene dine

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Next Biometrics

Flere artikler

  1. – Det første beviset for hele verden på at sensoren holder mål

  2. Next-sjefen: – Det er ikke vår sak

  3. Til himmels etter «Apple-effekt»: Slik ble biometriaksjene børsraketter

  4. Annonsørinnhold

  5. Dette er årets flopper og topper på Oslo Børs

  6. – En reise fra håp til fortvilelse