Det Norske Veritas GL varsler massekutt

Verdens største klassifiseringsselskap tror de må nedbemanne 1000 stillinger globalt. Det er usikkert hvor mange norske arbeidsplasser som ryker

NYE KUTT: Remi Eriksen, sjef i Det Norske Veritas (DNV GL), må gjøre nye kutt.
 • Emil Mogård
 • Lars-Christian Talseth - VG
Publisert:

Det norsk-tyske selskapet er verdens største klassifiseringsselskap innen maritim- og offshore-bransjen, og omsetter i dag for nær 20 milliarder kroner.

Etter fusjonen med det tyske klassifiseringsselskapet Germainscher Lloyd i 2013 økte Veritas antall ansatte fra 10.000 til 17.000 globalt, skriver VG.

Nå må flere gå.

Den lave aktiviteten i gass- og oljesektoren er årsaken til den varslede nedbemanningen.

– Vi ser at denne trenden fortsetter i 2016, og det betyr at vi må tilpasse vår organisasjon til dagens marked, sier kommunikasjonsdirektør i DVN GLs Olje- og gassavdelingen Cathrine Torp, ifølge VG.

Torp bekrefter at selskapet har varslet om at 1000 ansatte trolig må gå.

I mai for ett år siden måtte selskapet kutte 500 stillinger, hvor av 50 var i Norge

Usikkert hvor mange som blir berørt

I årets mai-estimat predikerer selskapet at dobbelt så mange stillinger må nedbemannes innen utgangen av 2016, men påpeker at dette tallet også kan endre seg.

Torp kan ikke gi eksakte tall for hvor mange som blir rammet i Norge, hvor selskapet per dags dato har 2678 ansatte.

– Først må vi se på de lokale forholdene i de landene vi opererer i og hvordan dette påvirker de respektive arbeidsplassene, før vi vet hvor mange som blir berørt i Norge, sier hun.

Les også

350 søkte på 13 stillinger i bygd med bare syv fastboende

– Vondt for de ansatte

Hovedtillitsvalgt i DNV GL Nina Ivarsen sier til VG at den norske sektoren blir berørt først og fremst ettersom veldig mye av landets oljeindustri ligger offshore.

– Vi opplever at medarbeiderne er svært lojale mot bedriften og våre visjoner, men det er klart at dette på et personlig plan gjør vondtfor de ansatte, sier hun.

Ivarsen sier de jobber med å sikre at de ansatte klarer å få arbeid utenfor DNV GL, samtidig som selskapet forsøker å finne andre markeder hvor de kan bruke den kompetanse til de ansatte.

Tøft år

Det Norske Veritas-stiftelsen sitter med en eierandel på 63,5 prosent etter fusjonering, og opererer globalt i over 100 forskjellige land.

Ifølge selskapets årsrapport har selskapet over 15 000 ansatte, hvor majoriteten er ansatt i Norge, Tyskland, USA, Storbritannia og Kina.

Ved oppsigelsene i fjor uttalte konserndirektør og daglig leder i DNV GL, Remi Eriksen, at han så for seg at neste år kom til å bli tøft.

– Vi ser at det fortsatt er rimelig hektisk i år, men 2016 blir tøft, sa Remi Eriksen til Dagens Næringsliv.

I 2014 uttalte Eriksen seg positivt på vegne av selskapets fremtidsutsikter, og til E24 sa konserndirektøren at han trodde nedturen i shipping- og oljenæringen ville begynne å stagnere de kommende årene.

Det har ikke lykkes VG å komme i kontakt med Eriksen.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Olje og gass
 2. Oljebransjen
 3. Arbeidsledighet
 4. DNV GL

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Det Norske Veritas GL varsler store kutt

 2. Tysk storeier trekker seg ut av DNV GL

 3. Betalt innhold

  Det Norske Veritas GL varsler store kutt

 4. Scandic Norge: Nedbemanner med 1000 årsverk

 5. 150 må gå i Rolls-Royce i Norge