Samsung varsler svak iPhone X-etterspørsel

Samsung melder om dårlig salg av fleksible Oled-skjermer til Apples flaggskip iPhone X. Nå varsler selskapet om fallende salg også i innværende kvartal.

NEDGANG: Samsung stiller seg i rekken av negative leverandører som har opplevd salgsnedgang de siste månedene.

Foto: Elijah Nouvelage Reuters
 • Martin Hagh Høgseth
 • Petter Winther
Publisert: Publisert:

Salget av Apples iPhone X er ventet å bli lavere enn ventet når selskapet legger frem sin kvartalsrapport førstkommende tirsdag.

I natt la selskapets konkurrent og leverandør Samsung frem sin kvartalsrapport fra årets første kvartal. Det var alt annet enn lystig lesning for Apples aksjonærer.

På tross av et økt salg for divisjonen som produserer skjermer, ble salget hemmet av dalende etterspørsel av fleksible Oled-skjermer. Dette er skjermen Apple bruker i sitt flaggskip.

Divisjonen økte salget med «bare» 3,4 prosent, mens Samsung totalt leverte en salgsvekst på 20 prosent, skriver Bloomberg.

Den sørkoreanske mobilgiganten føyer seg med det inn i rekken av leverandører til Apple som varsler at etterspørselen etter deler til telefonen falt i første kvartal.

Fryktet lavere iPhone-salg lenge

Samsung varsler samtidig at etterspørselen etter de samme skjermene vil falle ytterligere i inneværende kvartal.

Analytikere har i lengre tid varslet dårligere salg av Apples flaggskip. Allerede rundt juletider var det for første gang forventet at salget gikk tråere enn forventet.

Les også

Alphabet øker milliardresultatet – slår forventningene

Så sent som fredag kuttet Morgan Stanleys analytiker Katy Huberty ifølge Bloomberg salgsforventningene til iPhone X med 6 millioner telefoner for inneværende kvartal. Samtidig kuttet hun forventningene til tallene som presenteres om i underkant av en uke, med 1 million.

Med det forventer analytikeren nå at regnskapsåret 2018 vil ende med et salg på 210 millioner telefoner, ned fra 217 millioner tidligere. Den nye analysen sendte aksjen ned for tredje dag på rad før helgen.

Les også

Kraftig resultathopp for Facebook

I nattens kvartalrapport overgikk Samsung Electronics analytikernes forventninger med et rekordresultat i første kvartal etter sterke salg av databrikker. Aksjen endte opp 3,45 prosent på den koreanske børsen torsdag.

Omsetningen steg til 10,7 milliarder dollar, mot et estimat på 10,9 milliarder. Salget økte 20 prosent. Årsaken til det gode kvartalet er blant annet sterkere salg av databrikker.

Venter oppgang i andre halvår

Som en rekke andre produsenter venter også Samsung seg en oppgang i salget av deler tilknyttet Apples mobiltelefoner når selskapet tradisjonelt viser frem en ny modell på andre siden av sommeren.

Les også

Apple – Wall Streets store taper: Markedet frykter iPhone-svikt

«I andre halvdel av året er det forventet at Oled-skjermer i smarttelefon-industrien vil se en økt etterspørsel, spesielt etterspørsel for fleksible skjermer ventes å bli sterk i det mer eksklusive markedet,» skriver Samsung i rapporten.

Les også

Apple – Wall Streets store taper: Markedet frykter iPhone-svikt

Les også

Amazon er nå verdens nest mest verdifulle selskap

Les også

Apple skal svi av 1.250 milliarder kroner

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Samsung
 2. Apple

Flere artikler

 1. Tirsdag kan Apple gi aksjonærene over 1.200 milliarder

 2. Apple nærmer seg 1.000 milliarder dollar

 3. Samsung varsler kraftig resultatfall

 4. Betalt innhold

  Samsungs resultatvarsel er teknologiens inverterte rentekurve

 5. Analytiker: – Det ser verre ut for Samsung enn Apple