Stolt-Nielsen mer enn dobler bunnlinjen

Positiv effekt fra skatteomleggingen i USA ga et sterkere resultat for Stolt-Nielsen i første kvartal. I motsatt retning trekker dyrere drivstoff.

FREMGANG: Stolt-Nielsen Limited, her ved konsernsjef Niels G. Stolt-Nielsen i Stolt-Nielsen, har torsdag rapportert for første kvartal.

Foto: Jan Petter Lynau VG
 • Anders Park Framstad
Publisert:,

Stolt-Nielsen har torsdag lagt frem tall for første kvartal.

Selskapets inntekter i perioden ble 515,3 millioner dollar, opp fra 475,7 i samme periode året i forveien. Dette ga et resultat etter skatt på 38,8 millioner dollar, mer enn en dobling fra 15,2 millioner.

Resultatet inkluderer en engangseffekt fra skatteomleggingen i USA på 24,9 millioner dollar. Driftsresultatet i første kvartal økte til 54,9 millioner dollar, sammenlignet med 48,4 millioner.

Det var på forhånd ventet at Stolt-Nielsen ville legge frem et netto resultat på 39,7 millioner dollar av inntekter på 508 millioner i det første kvartalet. Driftsresultatet var ventet å havne på 51,0 millioner, ifølge Inquiry Financial for TDN.

Les også

Skyhøye forventninger til resultatsesongen: – Blir enormt viktig

Høyere drivstoffkostnader

Av virksomhetsområdene er det i hovedsak Stolthaven Terminals som kan vise til fremgang. Her økte driftsresultatet til 25,9 millioner dollar, opp fra 5,4 millioner i fjerde kvartal.

For Stolt Tankers ble driftsresultatet omtrent halvert til 10,9 millioner dollar, ikke minst grunnet høyere drivstoffkostnader.

– Stolt-Nielsens underliggende drift i første kvartal var i det store og hele i tråd med forventningene, hvilket reflekterer økningen vi den siste tiden har opplevd i bunkerspriser, men ekskludert påvirkningen av engangseffekter i begge kvartaler, sier konsernsjef Niels G. Stolt-Nielsen i en kommentar.

Smått positive utsikter

Fremover venter Stolt-Nielsen omtrent uendrede fundamentale forhold for virksomheten.

– Mens kjemikalietankmarkedet ser ut til å ha bunnet ut, er det usannsynlig at vi vil se noen meningsfull bedring før til neste år, ettersom ordreboken krymper og nyleveringer absorberes i markedet, sier Stolt-Nielsen.

For Stolthaven Terminals er det ventet sakte, men sikker bedring, drevet av høyere utnyttelsesgrad og forbedringer i driften.

– I Stolt Tank Containers er utsiktene positive ettersom den globale tankcontaineretterspørselen fortsetter å vokse. For Stolt Sea Farm er resultatene ventet å bedres, med vedvarende styrke i prisingen, drevet av innsats for å utvide våre markeder.

Les også

– Rapporteringssesongen blir enormt viktig

Les også

Nå skal utbyttemilliardene betales ut

Les også

Norskflagget tankskip skrotet på indisk strand

Her kan du lese mer om

 1. Stolt-Nielsen

Flere artikler

 1. Resultatfall for Stolt-Nielsen

 2. Betalt innhold

  Stolt-Nielsen med over dobling av bunnlinjen

 3. Betalt innhold

  Svakere resultat for Stolt-Nielsen

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Svakere enn ventet for Stolt-Nielsen

 6. Betalt innhold

  Stolt-Nielsen selger seg helt ut av Avance Gas