Funcom-sjefen svarer på investorenes vanskelige spørsmål

Etter eks-sjefen i Funcom gikk av, har kritikken haglet. Nå svarer han investorene.

STOREIER: Kritikken har haglet mot eks-sjef i Funcom Trond Arne Aas (t.v.) etter han gikk av midt i lanseringen. Nå svarer han på spørsmålene fra investorene. Her er Aas fotografert med Trond Giske.

Knut Falch
  • Sverre Rørvik Nilsen
Publisert:

Trond Arne Aas valgte perioden mellom for-lanseringen og lanseringen av Funcoms storsatsning The Secret World for å gå av som leder for Funcom.

I etterkant har kritikken rundt timingen av avgangen, hans rolle som innsider og aksjesalg kommet fra selskapets mange investorer.

Bakgrunn: Funcom-spill i ferd med å floppe

I et intervju med E24 avslører Aas at han fortsatt eier aksjer, og han mener kritikken er grunnløs.

- Eier du fortsatt aksjer i Funcom?

- Jeg har løst inn opsjoner diverse ganger og solgt aksjer noen ganger. Jeg har 850.000 aksjer nå. Dette er meget lite hyggelig for meg.

- Timingen på din exit fra Funcom var litt spesiell. Hva synes du om det nå?

- Da jeg gjorde det, ble det mottatt med et gjesp av markedet. Kursen gikk opp den dagen jeg trakk meg. Derfor var timingen helt riktig. Fokuset var på tilbakemeldingen som spillet fikk, som var kjempepositive.

Les også: Funcom kollapset - akkurat som sist

- Mange investorer mener du hadde innsideinformasjon, men at du likevel mistet status som primærinnsider rett etter din exit. Hva tenker du om det?

- Jeg ble tatt av primærinnsiderlisten, det stemmer. Noen dager før lansering fikk jeg ikke informasjon om lanseringssalg og lanseringsspilltall.

- Aksjen toppet seg nesten på dagen når du gikk og har siden falt 80 prosent. Mange mener du visste dette allerede da. Hva tenker du om det?

- Jeg synes dette er utrolig vanskelig. I tiden etter lanseringen, var det bare positive data. Den fantastiske spillerfeedbacken etter launch var helt i tråd med den positive feedbacken fra beta-perioden. Det var en veldig positiv utvikling, og så begynte de mer kritiske kommentarene å komme fra media. Spillet viste seg å få en mye mer delt tilbakemelding enn det hadde fått så langt.

AksjeLongname: FuncomTicker: FUNCOMMarked: OSEOrganiasonsnummber: 200293223TSID:Trade time: 2012-08-10 09:03:01Last: 3.82Close: 7.83Periode: 1year

- Mange mener du visste det kom til å gå dårlig. Hadde dere ytterligere informasjon?

- Nei, det blir for dumt. Gå tilbake til den uken å se på dataen som var tilgjengelig da beslutningen ble tatt. Det var ikke noen internt hos Funcom som satt med helt andre innsikter enn det som var kommunisert, sier Aas og legger til:

- Det er menneskelig natur å tenke at «noen må ha visst noe», men når jeg gikk av var det positive tilbakemeldinger om spillet.

- Hva gjør du nå?

- Jeg tenker på hva jeg skal gjøre fremover.

Publisert:

Flere artikler

  1. Finanstilsynet og Oslo Børsgransker Funcom

  2. Funcoms «The Secret World» i ferd med å floppe

  3. - Jeg ønsker ikke navnet mitt knyttet til elendig dømmekraft i investering

  4. Funcom-kollaps

  5. Funcom stuper på Børsen