Derfor begjærer Dolphin konkurs

– Det er de nye investorene som skal komme inn med frisk kapital som setter kriteriene, sier finansdirektøren.

KONKURS: I dag kom nyheten om at seismikkselskapet Dolphin må kaste inn håndkleet.

 • Jan Lilleby
Publisert:

– Vi har hatt veldig bra støtte fra de andre interessentene, og både redere, banker og mange av leverandørene og faktisk obligasjonseiere har vært støttende med å få til en løsning.

Det sier Erik Hokholt, finansdirektør i seismikkselskapet Dolphin Geophysical til E24 – som forklarer at det var mangel på investorer som tippet selskapet over.

– Selv om de andre aktørene ville fortsette å bidra, så var ikke det nok for å tiltrekke investorer for å få inn ny kapital.

Dolphin har over lenger tid vært på konkursens rand, og melder i dag om at det ikke har funnet noen løsning på sitt restruktureringsbehov – og begjærer konkurs.

– Hvordan endte forhandlingene?

– Vi brukte hele forrige uke og i løpet av lørdagen gjorde vi siste forsøk, men så viste seg at vi ikke kunne komme i mål med ny kapital.

Les også

Bedrifter i vest ser få tegn til vekst

Burde hatt bedre balanse

– Vi har vært åpne om at markedet i 2016 kommer til å være et svakt år. Det vi alle vet er at markedet og oljeprisen kommer opp igjen, det er bare et spørsmål om tid.

– Er det noe selskapet kunne gjort annerledes sett i ettertid?

– Vi kunne sørget for å ha en enda sterkere balanse og kapitalbase for å møte en slik uvented markedsnedtur vi nå ser, sier Hokholt til E24 – som mener enda sterkere egenkapital, kombinert med trekkfasiliteter fra banker hadde gjort selskapet bedre i stand til å møte oljebremsen.

Hokholt mener at det er krevende å sørge for en sterk balanse for et ungt selskap i et fallende marked.

– Dolphin er et relativt nytt selskap, etablert for fem år siden og som har vokst eventyrlig og skapt mange arbeidsplasser, sier Hokholt og fortsetter:

– Men det er klart at det er mer utfordrende og vanskeligere for et ungt selskap som er i oppbyggingsfase å bygge en sterk balanse sammenlignet med selskapet som har vært i bransjen i 20-30 år.

Les også

Kan tape 173 millioner på Dolphin-konkurs

Over 100 ansatte må gå

Med en fallende oljepris og oljeselskaper som kutter budsjettene og letevirksomheten, er investorene avventende i et usikkert marked

– Hvor mange ansatte er det som må forlate jobbene sine?

– Det er rett over 100 personer, i de to selskapene Dolphin Group og Dolphin Geophysical, opplyser Hokholt.

– Hvordan er det å formidle en slik beskjed rett før jul?

– Det er jo det vi hadde håpet vi ikke skulle gjøre. De ansatte har imidlertid vært forberedt på at noe sånt skulle skje, sier finansdirektøren – som har vært med å lede Dolphin gjennom tre nedbemanninger tidligere.

– Når vi ser at inntektene reduseres enda raskere enn vi klarer å kutte kostnader så går ikke det i lengden. Da kan hvem som helst legge sammen to og to.

Les også

Dolphin søker konkurs

Les også

– Vi vet at markedet kommer tilbake

Les også

Kan tape 173 millioner på Dolphin-konkurs

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Dolphin Group

Flere artikler

 1. Dolphin søker konkurs

 2. Betalt innhold

  – Vi hadde et oppriktig håp om å klare dette

 3. Betalt innhold

  – Vi hadde et oppriktig håp om å klare dette

 4. Betalt innhold

  Konkursen truer for Dolphin

 5. Betalt innhold

  Dolphin slår seg konkurs