Norske børshaier og bitcoin-ekspert starter Norges første investeringsselskap for kryptovaluta

Et kryptomarked i fritt fall skremmer ikke to av Oslo Børs' mest erfarne aksjeplukkere. De har overbevist Torbjørn Bull Jensen til å lede et helt nytt investeringsselskap.

Seniorøkonom og ekspert på bictoin og blockchain-teknologi Torbjørn Bull Jenssen fra Menon.
Publisert: Publisert:

– Vi har fulgt sektoren gjennom flere år, og føler at nå som hypen har lagt seg og de mer seriøse aktørene sitter igjen, at det er en god timing for å gå inn, sier investor Ketil Skorstad til E24.

Han har de siste tre årene har tjent 289 millioner kroner på Oslo Børs gjennom investeringsselskapet Tigerstaden AS, og mener 2018 er året for kryptoinvesteringer.

Fra en topp på over 20.000 dollar i desember, har bitcoin-prisen falt til rett over 6.500 dollar i midten av september.
Det skremmer ikke Skorstad og partneren Kristian G. Lundkvist i Middelborg som gjennom sine investeringsselskaper har dratt inn hundrevis av millioner av kroner på aksjeplukking de siste årene.

Fra Oslo Børs til kryptobørsene

– Selv om spekulasjonen er hinsides, er det en sektor som har tiltrukket seg svært mange skarpe hoder, ikke helt ulikt det man så ved oppstarten av internett, sier Skorstad.

Selskapet har fått navnet Arcane Crypto, og vil ikke bare være et rent

investeringsselskap, men også drive med avanserte tradingstrategier, samt utvikle og ta posisjoner i nye teknologier og oppstarten av nye selskaper, ifølge Skorstad.

Det vil si at man vil investere i bitcoin, mindre kryptovalutaer og kryptoderivater.

– Kan erfaring fra tradisjonelle markeder brukes i kryptoverden?

– Ikke direkte, kryptomarkedet er for spesielt. Men det er nettopp derfor vi må sette sammen et team med kryptokompetanse som vi kan kombinere med vårt tradisjonelle tankesett. Den kombinasjonen mener vi er veldig spennende.

– Hvor mye penger legger dere i dette?

– Vi eier selskapet selv, og finansierer etter eget behov, sier Skorstad.

Les også

Kripos advarer Finanstilsynet: Registrer og reguler kryptobransjen nå

Fra synser til investeringssjef

Torbjørn Bull Jensen har de siste årene hjulpet nordmenn å forstå bitcoin og kryptovaluta.

Når han ikke snakker med medier eller står på en scene og holder foredrag, har han analysert kryptomarkedet i Menon Economics - før han 1. september går inn som investeringssjef i Arcane Crypto.

– En ting er å synse, noe annet er å være hands-on og ta beslutninger, ikke bare stå på scenen, sier han og legger til at han fremdeles vil bidra med innsikt om kryptomarkedet.

Jensen sier han har takket nei til mange jobbtilbud da han var i Menon, men at muligheten til å jobbe med Skorstad og Lundkvist var for fristende.

– Det var noe med seriøsiteten i dette tilbudet som appellerte veldig, sier han underbygger Skorstads poeng om ulike strategitilnærminger:

– Vi kommer til å benytte strategier som gjør at man kan tjene penger på både et flatt og et fallende marked. Arcane er ikke avhengig av at kryptokursene går til skyene.

Les også

Verdens største bitcoin-utvinner starter opp i Norge

Utelukker ikke flere kjente investorer

Lundkvist og Skorstad sier de vil la flere eksterne investorer komme på innsiden av selskapet med tiden.

Tidligere investeringspartnere de to har hatt med seg er kjente navn som Jan Haudemann-Andersen, Arne Blystad, Øystein Stray Spetalen og Arne Fredly.

Bull Jensen mener det fortsatt er mulig å gjøre kjappe penger på kryptobørsen.

– Vi tror det fremdeles er mulig å plukke en del lavthengende frukter. Det er et umodent marked, så det er god timing at det nå antageligvis kommer på plass viktig regulering.

Han referer blant annet til den nye hvitvaskingsloven hvor Finansdepartementet fredag bestemte at vekslere av kryptovaluta er underlagt tilsyn av Finanstilsynet på lik linje med resten av finansbransjen - noe Kripos og Økokrim har vært pådrivere for.

Det nye hvitvaskingsregelverket vil tre i kraft den 15. oktober.

Denne uken viste Skatteetaten til ferske tall som viser at 8.000 nordmenn har rapportert kryptoformuer på mer enn fem milliarder kroner, med en samlet inntekt på over én milliard kroner.

Det er for øvrig store mørketall, og etaten tror opp til 30.000 nordmenn har formue i kryptovaluta.

– Jeg tror vi er på vei mot en tid hvor flere ser at dette er noe som har kommet for å bli, sier Bull jensen som nå jobber med å bygge opp å rekruttere Norges første dedikerte investeringsselskap for kryptovaluta.

Publisert:

Her kan du lese mer om