Forvalter om ny bitcoin-teknologi: Kan bli en «game changer»

Stig Myrseth i Dovre Forvaltning mener at krypto-teknologi med nordmann i utviklerteamet kan være en mulig løsning for bitcoin.

HAR TROEN: Investeringsdirektør i Dovre Forvaltning Stig Myrseth har troen på lightning network, men tror likevel en bunn kan nærme seg for bitcoin.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Sindre Hopland
Publisert:,

Teknologien som kalles «lightning» i kryptobransjen skal gjøre bitcoin-transaksjoner raske og billige, noe som er et av kryptovalutaens største hindringer i dag.

Oppstartsbedriften bak teknologien kalt Lightning Labs holder til i Silicon Valley og har blant annet Twitter-sjefen Jack Dorsey og Paypal-direktør David Sacks på investorsiden.

Nå begynner også den norske finansbransjen å legge merke til «lightning network».

– Lykkes utrullingen av «lightning network» på bitcoin-plattformen, kan det være en «game changer» og stor kurstrigger, skriver investeringsdirektør Stig Myrseth i Dovre Forvaltning.

I ukens morgenrapport diskuterer Myrseth om fallet i kryptomarkedet de siste månedene er en kjøpsmulighet, og mener «lightning network» er noe som taler for å putte penger i den digitale valutaen.

DINE PENGER+: Dette må du vite om bitcoin

Sentral norsk utvikler

Selskapet Lightning Labs har åtte ansatte hvor norske Johan Torås Halseth er en sentral utvikler av prosjektet.

BITCOIN-UTVIKLER: Johan Torås Halseth, utvikler i Lightning Labs sier investeringen fra Twitter-sjefen Jack Dorsey hjelper selskapet å få legitimitet utenfor kryptoverden.

Foto: Eivind Griffith Brænde, E24

– Med «lightning network» er målet å få til millioner, ja optimalt milliarder av transaksjoner per sekund, sa han til E24 i midten av mars.

For den 15. mars lanserte Lightning Labs den første utgaven av teknologien, og har fått stor oppmerksomhet de siste ukene.

God timing var det også at Twitter-topp Jack Dorsey gikk ut og støttet prosjektet både med sine egne meninger og med lommeboken.

Selskapet hentet 19,5 millioner kroner fra Dorsey og flere andre store navn i Silicon Valley.

– Det har vært en godt bevart hemmelighet en god stund dette, sa norske Halseth til E24 etter at nyheten slapp for tre uker siden.

– Å få med folk som Dorsey er positivt med tanke på at han har startet store teknologiplattformer selv, noe som gir legitimitet til oss som jobber i kryptomiljøet, sa Halseth.

Tre uker etter dette sitatet blir altså teknologien nevnt som en kurstrigger av fondsforvalter Myrseth.

Les også

Norske Johans Bitcoin-selskap henter millioner fra Twitter-sjefen

Ser likevel bunn


Til tross for at Myrseth tror lightning-teknologien kan være et friskt pust i et tungt kryptomarked, er han likevel ikke utelukkende positiv til bitcoin-kursen fremover.
– Personlig heller jeg mot at en bunn nærmer seg. Ikke minst fordi bitcoin er en utmerket løsning for diktatorer, oljesjeiker og andre som ønsker å gjemme unna verdier i tilfelle alle hus og hoteller brenner på hjemmebane, skriver Myrseth i rapporten.
DINE PENGER+: Interessert i bitcoin? Se opp for disse svindeltriksene
Mandag morgen koster en bitcoin 7.148,53 dollar (55.983,76 kroner), det er ned fra over 20.000 dollar (156.630,14 kroner) på høyden i desember, ifølge Coinmarketcap.
Selv om Myrseth ser en mulig bunn for bitcoin, betyr ikke det at interessen for teknologien vil forsvinne.
– Fremover kan det ventes en flom av teknologiske gjennombrudd, forbedringer og andre innovasjoner i kjølvannet av den massive satsingen på forskning og utvikling. Dette taler for at interessen for segmentet vil holde seg høy, skriver han.

Les også

Soros forbereder seg på krypto-investeringer

Les også

Ansatte i Coinnest arrestert for underslag

Les også

Oljefondet har milliardeierskap i over 1.000 selskaper

Her kan du lese mer om

 1. Bitcoin
 2. Fondssparing

Flere artikler

 1. – En godt bevart hemmelighet

 2. Betalt innhold

  Kan kryptovalutaene ta seg opp igjen?

 3. – Det er helt krise

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Derfor er bitcoin-rallyet annerledes denne gangen

 6. Iota vil utvikle teknologi sammen med bilgiganter