Bank Norwegian-aksjonær vurderer kraftig nedsalg

En av de tre største aksjonærene i Bank Norwegian – flyselskapet Norwegian, fondet Fortelus eller Folketrygdfondet – vil selge seg kraftig ned i banken. Flyselskapet avviser at de er selgeren.

Administrerende direktør Tine Wollebekk i Bank Norwegian. Arkivbilde
  • Marius Lorentzen
Publisert:

Oppdatert 15. november: Aksjonæren dropper salget. Les mer her.

Oppdatert 18:30: I en mail til sine kunder onsdag ettermiddag melder Arctic Securities at boken er dekket og at den lukkes 19:00. Det betyr at nok interessenter har tegnet seg som kjøpere.

Nøyaktig hvor stort aksjesalget endte på er ikke kjent, men meglerhuset skriver at «ordre under 70,00 kroner per aksje risikerer å gå glipp» av tilbudet. Aksjen endte onsdag på 73,20 kroner.

Arctic Securities har blitt hyret inn av en investor for å se på mulighetene for å selge inntil 7,8 millioner aksjer i Norwegian Finans Holding, kjent som Bank Norwegian.

Dette kommer frem i en børsmelding onsdag ettermiddag.

Basert på onsdagens sluttkurs på aksjen vil det innebære et salg for totalt 570,96 millioner kroner, men summen vil variere avhengig av kursen man eventuelt oppnår.

Aksjeposten utgjør om lag 4,2 prosent av alle aksjene i selskapet.

Det kommer ikke frem hvem aksjonæren er. Det er dog ikke så mange alternativer da det kun er Norwegian (flyselskapet), Folketrygdfondet og hedgefondet Fortelus som sitter med så mange Bank Norwegian-aksjer. Sistnevnte har foreslått en dobbeltnotering av aksjene i London, noe det skal stemmes over ved generalforsamling i desember.

– Dette kjenner vi ikke til. Vi har ikke solgt NOFI-aksjer, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian (flyselskapet) på spørsmål om det er de som nå vil selge aksjer.

Finansavisen skriver i sin onsdagsutgave at det etter det de kjenner til er Fortelus som selger.

Det vil bli gjennomført en akselerert bokbyggingsporsess, som starter umiddelbart, og avsluttes senest i morgen tidlig (15. november) klokken 08:00.

Flyselskapet Norwegian solgte seg i fjor ned i Bank Norwgian i to omganger. Først fra 20 til 17,5 prosent i juni, og deretter ned til 16,4 prosent i desember. Selskapet har imidlertid opprettholdt sin finansielle eksponering på 20 prosent, gjennom aksjeleieavtaler (såkalte TRS-avtaler).

Les på E24+

Den norske bankboomen: Så enkelt er det å starte bank

Les også

Bank Norwegian møter tøffere konkurranse: – Det er blitt flere om beinet

Selgeren vil ikke selge mer på minst tre måneder

I salgstilbudet som Arctic Securities nå har sendt ut kommer det frem at den «finansielle investoren» som vurdere å selge aksjer har godtatt en såkalt lockup på de resterende aksjene, noe som betyr at man vil bli sittende på de resterende aksjene i minst tre måneder etter dette salget.

I utgangspunktet må man tegne seg for aksjer til minst 100.000 euro (961.000 kroner), og tilbudet er rettet mot både profesjonelle og ikke-profesjonelle investorer.

Meglerhuset peker i salgstilbudet på at Bank Norwegian nesten har doblet seg de siste to årene, at bokført egenkapital har vokst med 140 prosent på ett år og at aksjekursen er ned 23 prosent i samme periode.

– En veldig interessant risiko-avkastningsforhold her, skriver meglerhuset til sine kunder.

Bank Norwegian-aksjen fikk hard medfart da selskapet la frem resultatene for tredje kvartal 30. oktober, og kursen har fortsatt ned i tiden etter. Ledelsen i banken har vært åpne på at konkurransen i markedet for forbrukslånsbankene har økt.

Les også

– Konkurransen blir tøffere

Les også

Norwegian håper å avklare felles flyeierskap før nyttår

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Bank Norwegian
  2. Norwegian

Flere artikler

  1. Storaksjonær dropper salg av aksjer i Bank Norwegian

  2. Store investorer og fond investerer 550 mill. i Norse Atlantic Airways før børsnotering

  3. Tungt fall for Norwegian-aksjen – stuper ni prosent

  4. På disse datoene kan Norwegians skjebne bli avgjort

  5. Klokken tikker for Norwegian-aksjonærene: I dag går tegningsrettene ut