AKSJE-NM 2011: - Skal «ta» sjefen i Aksje-NM

I 2010 stakk Ola Gjessing av med seieren i Aksje-NM, og i år får sjefmegleren i Nordea Private Banking konkurranse fra sultne meglerkolleger.

AKSJEKONGE: Nordea-megler Ola Gjessing vant aksje-NM i 2010, og stiller også i år. Denne gangen får han konkurranse fra egne meglerkolleger.
Publisert:

En enkel strategi og avkastning på 133 prosent over tre uker var mer enn nok til å sikre meglersjef Ola Gjessing seieren i fjorårets Aksje-NM.

I år skal Gjessing prøve seg igjen, denne gangen med åpen profil.

- Jeg har sett at det er flere på meglerbordet som har vært inne og meldt seg på, og noen er nok ute etter å «ta» sjefen denne gangen, sier Gjessing.

Gjessing mener at råvarer kan være alfa og omega i årets konkurranse.

I Aksje-NM utfordres deltagerne til å investere 100.000 «lekepenger» best mulig over fem uker. Konkurransen starter 18. mai, og påmeldingen har allerede startet.

Les mer: Meglersjef vant Aksje-NM

Bli med på Aksje-NM og vinn 50.000 kroner! Meld deg på her: www.aksjenm.no

I nesten to uker strevde deltakerne i fjorårets Aksje-NM med å ta igjen ledelsen Gjessing fikk på et svært godt timet salg av EMGS-aksjer tidlig i konkurransen.

Ingen greide å matche Nordea-megleren, og ved konkurranseslutt var seieren sikret med soleklar margin. Hele 70.000roner skilte førsteplassen fra andreplassen

- Jeg snakker med mange investorer jevnlig, og har merket at veldig mange var usikre. Markedet var svært ømfintlig for negative nyheter, sa han til E24 den gangen.

Fra Gjessing solgte seg ut av aksjene for å trygge seieren falt hovedindeksen på Oslo Børs med nesten 12 prosent.

Les også: E24 kårer Norges nye aksjekonge

- Råvarer som gjelder

Gjessing sier at årets deltagere også møtes av et utfordrende marked:

- Markedet er turbulent, dog innenfor et handelsintervall på 420-455 poeng for OSEBX hittil i år. Det er helt klart at man som investor skal være særdeles selektiv i sine aksjevalg.

Ifølge Gjessing er det nå «råvarer som gjelder».

- På kort sikt er folk på vei ut av «råvareuniverset», og for eksempel oljeservice-selskaper har fått mye juling i det siste. Da gjelder det å time når dette sentimentet snur, sier Gjessing.

Gjessing mener også at store, internasjonale selskaper vil ta mye av styringen.

- Tidevannet løfter alle skip, og utfordringen blir å hente ut gevinst når de få sjansene som kommer, byr seg.

Vil du gjøre som proffene? Prøv deg på Trendtechs analyseverktøy

- Nye regler positivt for konkurransen

- Det er like mye tilfeldigheter og flaks som ga meg seieren, i tillegg til taktikk. Det er neppe investeringsteften som skaffet meg seieren, sa Gjessing i 2010.

I år er konkurransereglene oppdatert ved at det blir mulig å handle aksjer i realtid i åpningstiden til Oslo Børs. I tillegg må det foreligge reelle kjøps- og salgsordre på Oslo Børs for at handlene skal godkjennes.

Konkurranseperioden er forlenget til fem uker.

- Dette er positivt for konkurransen. Fremdeles er det et fravær av frykt i en slik konkurranse, men dette gjør det likevel litt mer reelt for deltagerne, sier Gjessing.

- Vil ikke påvirke bonusen

Om konkurransen blant meglerkollegene sier Gjessing at det fort blir et spørsmål om ære, og at det alltid er morsomt å være den beste aksjeplukkeren.

- Men deltagelsen i konkurransen vil nok ikke påvirke bonusen til meglerne, beroliger Gjessing.

Bli med på Aksje-NM og vinn 50.000 kroner! Meld deg på her: www.aksjenm.no

Les flere saker på E24

Publisert:

Her kan du lese mer om