– Man må være paranoid og hele tiden være på tærne

Kort tid før slutt er det hard kamp om å bli best blant studentlagene. En av utfordrende er Adrian Skeide Pettersen som begynte med aksjer for ett år siden. 

SLOSS I TOPPEN: Norges Baseballaksjonærer (øverst), Finansgruppen (t.v med fra venstre: Sindre Digernes, Christian Owe, Jamal Raza, Preben Senland) og Adrian Skeide Pettersen (t.h) kan bli Norges beste studentlag i Aksje-NM.
  • Cecilie Storbråten Gjendem
Publisert: Publisert:

Fire dager før årets Aksje-NM er ferdig er det tett i toppen blant studentlagene. Kun en prosent skilte tirsdag morgen første og andre plassen.

Helt øverst lå Adrian Skeide Pettersen fra Markedshøyskolen, som etter å ha ligget på andre plass i en halvtime dyttet Finansgruppen fra BI Stavanger tilbake på andre plass.

– I aksjeverden er ingenting trygt, så det går nok ikke an å trygge noen ting. Man må være paranoid og hele tiden være på tærne. Jeg får vel bare gjøre som jeg har gjort gjennom hele konkurransen og håpe at det holder, sier Pettersen.

Mens seks gutter utgjør Finansgruppen er Pettersen helt alene på sitt skolelag.

– Intensjonen var å samle et lag på 3–4 stykker, men sånn ble det altså ikke. I og med at Markedshøyskolen ikke vekter økonomi så tungt som andre business-skoler var det ikke så lett å finne folk med den samme interessene for aksjer som meg, sier Pettersen til E24.

Kort tid etter Oslo Børs åpnet tirsdag hadde han en totalavkastning på 11,55 prosent på porteføljen med brukernavnet Oslo School of Management.

– Taktikken så langt har vært å legge ned mye tid i analyser og generelt holde fokus. Selv om jeg har vært sent ute på byen kvelden før har jeg stått opp om morgen, analysert markedet og vært klar for børsåpning, sier Pettersen.

Første gang

Det er kun ett år siden Pettersen ble bitt av det han kaller aksje-basillen, siden da har store deler av fritiden gått med til å lese seg opp på finans og aksjemarkeder.

– Det hadde selvfølgelig vært utrolig gøy å vinne. Jeg er ganske fersk i gamet. Jeg leser økonomiavisene hver dag, og The Economist ukentlig, i tillegg hører jeg på lydbøker når jeg trener, sier Pettersen.

Han legger til at han også har brukt mye tid på å studere hvordan legender i aksjemarkedet spekulerer.

– Det er deilig å få bekreftet at jeg har lært noe på dette året. Aksjespekulasjon er jo bare et spill. Verdens største spill, og hvis du blir god i dette spillet kan du bli ufattelig rik. Planen min er å bli god, sier Pettersen.

Ikke fornøyd

– Målet i konkurransen har vel vært å få en avkastning jeg selv er fornøyd med. Det er gøy å konkurrere i toppen, men jeg er ikke helt fornøyd, sier Pettersen.

Han legger til at han føler han har gjort noen store feil underveis som sitter langt inne.

– Men sånn er det vel for alle. Det er bra å gjøre feil for da lærer man og kan unngå å gjøre de samme feilene i fremtiden, men allikevel, det er jo alltid surt å bomme, sier Pettersen som til daglig studerer kreativitet, innovasjon og forretningsutvikling på Markedshøyskolen.

Gitt opp Larsen

I starten av konkurransen utfordret daytrader Svend Egil Larsen studentlagene til å slå ham. Ved børsåpning tirsdag lå Larsens totalavkastning på 20,41 prosent. Altså nesten 9 prosent foran nest beste studentlag, Finansgruppen fra BI Stavanger som hadde en totalavkastning på 11,38 prosent.

Se Larsens portefølje her!

Nå har studentlaget bestående av Preben Senland, Jamal Raza, Skage Skrunes, Christian Owe, Simon Døsen Vestre og Sindre Digernes gitt opp å ta igjen utfordreren.

– Vi tar ikke igjen han med mindre han roter det virkelig til, sier Senland til E24.

Han legger likevel til at Finansgruppen er svært lystne på å bli best av studentlagene i Aksje-NM.

– Vi har akkurat startet finansgruppen her på BI Stavanger, så en seier hadde vært veldig kjekt. Vi har ingen erkerivaler, men vi takker ikke nei til å slå gruppene fra BI Nydalen, sier Senland.

Les også

Studentlag i Aksje-NM: - Om vi sikrer oss nå blir vi slått på målstreken

Laget har ingen planer om å endre porteføljen sin den siste uken, og understreker at de fortsatt har god tro på blant annet IT-selskapet Thinfilm som de har sittet med lenge.

Selskapet har den siste måneden steget 41,30 prosent på Oslo Børs.

Tøff kamp

I over to uker lå Norges baseballaksjonærer på topp blant skolelagene, men ble i forrige uke dyttet helt ned på tredje plassen. Da Oslo Børs åpnet tirsdag hadde laget fra NHH en totalavkastning på 9,13 prosent.

– Vi har fortsatt svært lyst til å vinne, men vi innser at kampen kan bli tøff, sier Jakob Grinvoll.

Han legger til at gruppen, som til vanlig utgjør skolens baseballag fortsatt fokuserer på å plukke de rette aksjene, og avventer resultatet på fredag.

– Med mindre enn en uke igjen er det på tide å ta masse risiko. Planen er å satse på selskaper som kommer med kvartalstall i dagene som kommer, sier Grinvoll.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Aksje-NM

Flere artikler

  1. Studentlag i Aksje-NM: - Om vi sikrer oss nå blir vi slått på målstreken

  2. Kan ditt studentlag vinne Aksje-NM?

  3. – Jeg ville bare forsøke å slå Matu

  4. – Har vært utrolig gøy og lærerikt

  5. – Om du er en apekatt bør du heller sette pengene i banken