Tommy Sharif tjente 5.000 kroner på REC

Gjorde han smart i å selge? Vi har spurt Aksje-NM-eksperter.

REC SILICON: Tommy Sharif casher inn etter salg av REC.
  • Magnus Berg Johansen
Publisert: Publisert:

REC Silicon har steget nesten 20 prosent etter at de leverte et overraskende godt resultat for fjerde kvartal 2013.

Blant deltakerne i Aksje-NM som tjente gode penger på oppgangen var Tommy Sharif.

- Tipset kom etter innsideinformasjon fra Jordan Belfort (personen «The Wolf of Wall Street» er basert på, journ. anm.), sier han til E24 når vi spør hvordan han lykkes med den gode handelen.

Etter å ha blitt med på en oppgang på drøye 20 prosent i aksjen valgte han å realisere rundt 5.000 kroner i gevinst og er med det den best presterende av alle frontfigurene denne uken.

Gjorde han rett?

Var det smart å selge, eller skulle han ventet litt til? Vi spurte noen av ekspertdeltakerne.

Investeringsøkonom Karl Oscar Strøm i Nordnet

- I dag stiger aksjen på resultattall for fjerde kvartal som var bedre enn ventet. Spesielt ser jeg at råvarekostnaden var langt under analytikernes forventninger, og andre driftskostnader også vesentlig lavere.

- Om dette er opprettholdbart skal estimatene åpenbart opp, og derfor løftes kursen 15 prosent i dag.

Det sier en av ekspertdeltakerne i Aksje-NM, Spare- og Investeringsøkonomi i Nordnet, Karl Oscar Strøm til E24.

Ulike meninger

Ifølge Strøm har aksjen omtrent like mange kjøps- og salgsanbefalinger fra ulike meglerhus. De ulike meglerhusene har nemlig ulike meninger om hvor REC Silicon vil bevege seg videre inn i fremtiden.

Tidligere i dag skrev E24 at meglerhuset Citi opprettholder sin salgsanbefaling på REC Silicon.

- Aksjen har hatt noe oppdrift siste halvår på at fallet i silisiumprisene har stoppet opp, og man har sett en viss oppgang (etter år med fall).

- Når det er sagt er jo resultatet på bunnlinjen fremdeles blodrødt, og både solsektoren og selskapet har betydelige utfordringer og usikkerhet fremover.

Du kan fortsatt melde deg på Aksje-NM!

Når det gjelder analysen til Citi uttaler Strøm at de analytikerne som tror på oppgang er like dyktige som de som tror på nedgang, og dermed er det gode argumenter begge veier.

- REC er ingen lett aksje å regne på, sier Strøm videre.

Les også

Proffene anbefaler å selge seg ut

Dersom man tror på solindustrien men er usikker på risikoen relatert til å eie kun REC Silicon, påpeker Strøm at man enkelt kan kjøpe seg opp i et solindeksfond hvor risikoen relatert til enkeltselskaper blir redusert.

Aleksander Helgø

Ifølge han er fondet TAN, som er en ETF notert i USA, et godt alternativ. Denne har steget 113 prosent de siste 12 månedene.

Solgt seg ut

En annen ekspertdeltaker, meglersjef Aleksander Helgø i Trendtech, påpeker overfor E24 at Trendtech har valgt å selge seg ut av REC Silicon etterdagens solide oppgang.

- REC har nådd vårt kortsiktige kursmål og vi har i dag solgt aksjen.

- Vi er generelt positive til REC så salget kommer kun som følge av en kortsiktig strategi, sier han og viser til en grafisk oversikt over aksjen (se under).

REC SILICON: Oversikt over kursutviklingen siden juli 2013. Den røde ringen viser hvor aksjen har støtte og pilen viser hvor aksjen naturlig skulle bevege seg. Den vannrette røde linjen viser et motstandspunkt.

Citi opprettholder salg

Tidligere i dag kom meglerhuset Citi med en oppdatering etter at REC Silicon i dag presenterte sitt resultat for fjerde kvartal 2013.

Meglerhuset forventet en positiv respons i etterkant av tallene, men er skeptisk til utsiktene for REC Silicon da deres marked kan bli betydelig utfordret av Kina-tariffer på import av silisium.

Citi opprettholder samtidig er kursmål på 2,5 kroner.

Aksjen er i skrivende stund opp 17 prosent til 3,25 kroner.

Utenlandske meglerhus er de største nettokjøperne av aksjen i dag, hvor Citi er nest største nettokjøper av REC Silicon. Så langt har meglerhuset kjøpt nesten 10 millioner aksjer.

Største nettoselgerne er norske meglerhus og norske nettmeglere.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Aksje-NM

Flere artikler

  1. 3 proffer gir sine synspunkter

  2. Proffene anbefaler å selge seg ut

  3. Aksjeskolen del 7: Netthandel eller megler?

  4. Tommy Sharif er med i Aksje-NM

  5. Sharif, Shampo og Co. lar seg fascinere av Theodor (15)