Vipps samarbeider med PayEx: Blir mulig å bruke Vipps flere steder

Vipps vil tilby nettbetalingsløsninger sammen med betalingstjenesten PayEx. Det vil gjøre det mulig å betale med Vipps på flere steder enn tidligere.

NYTT SAMARBEID: I går ble det klart at DNB har fått med 106 norske banker i et samarbeid om betalingstjenesten Vipps. Nå skal Vipps utvide tjenesten ved å tilby betaling i PayEx' løsning.

Gorm Kallestad NTB scanpix
  • Geir Molnes
Publisert:,

Avtalen innebærer at en nettbutikk kan tilby sine sluttkunder å betale med Vipps, gjennom et felles grensesnitt som PayEx tilbyr brukerstedet, skriver Vipps i en pressemelding.

PayEx tilbyr betalingsløsninger for internett, mobil, og fysisk handel. Selskapet har rundt 500 ansatte i Sverige, Norge, Danmark og Finland.

– For oss betyr dette at vi kan nå ut til langt flere bedrifter som ønsker å tilby Vipps som betalingsløsning til sine kunder. I tillegg vil det gjøre det enklere teknisk å få Vipps implementert som betalingsløsning, skriver Vipps-sjef Rune Garborg i pressemeldingen.

Meldingen kommer dagen etter det ble klart at DNB har fått med 106 norske banker i Vipps-samarbeidet.

PayEx' konsernsjef Raymond Klavestad mener avtalen med Vipps er strategisk viktig for betalingstjenesten.

–Det Nordiske markedet rundt mobile lommebøker har hatt en rivende utvikling de siste årene, hvor vi ser at Vipps har tatt en dominerende plass i det norske markedet, skriver konsernsjefen i pressemeldingen.

Øker muligheten for bruk av Vipps

Salgsdirektør Cato Storm i PayEx forklarer at samarbeidet ikke vil påvirke opplevelsen på de brukerstedene (for eksempel nettbutikker eller mobilapper) som allerede tilbyr Vipps-betaling.

Les også

Analytiker om Vipps-avtale: – De ruster seg for krig

– Dette samarbeidet gir primært en fordel for brukerstedet. Det som har vært utfordringen i 2016 er at ikke alle har hatt fullgode løsninger for koble Vipps inn som betalingsløsning. Det får de nå ved at PayEx tilbyr Vipps gjennom vår betalingsportal, sier han.

Dermed vil det bli mulig å betale med Vipps i flere tjenester enn før.

Får ekstra salgsargument

Samtidig som Vipps får økte betalingsmuligheter, mener han også avtalen er god for PayEx.

– For vår del betyr det tettere kobling til eksisterende brukersteder, og at vi får mange nye brukersteder når vi har det bredeste tilbudet, sier Storm.

– At dere kan tilby Vipps gir et ekstra argument for at brukerstedene skal bruke deres løsning?

Les også

Norske banker stålsetter seg for gigantenes inntog: – Det er slutt på at bank konkurrerer mot bank

– Ja. I 2016 har det blitt en del kniving om brukerstedene. Nå går vi hånd i hånd. Det er bra for Vipps, PayEx og brukerstedet.

Den tekniske fordelen ved å tilby brukerstedene Vipps-betaling gjennom PayEx, fremfor å implementere Vipps på egen hånd forklarer han slik:

– Når man implementerer Vipps går pengeflyten i separate spor. Nå kan brukerstedene få en integrasjon med mange forskjellige betalingsløsninger, dermed blir betalingsstrømmen samlet. Det forenkler håndteringen av pengeflyten.

Les også

– Det er slutt på at bank konkurrerer mot bank

Les også

– De ruster seg for krig

Les også

MobilePay-sjefen: – Vi har fått en betydelig sterkere konkurrent

Les også

Over 100 banker går sammen om Vipps

Her kan du lese mer om

  1. DNB
  2. Vipps
  3. Bank

Flere artikler

  1. Vipps inngår samarbeid med Alibabas Alipay

  2. Nå kan du «vippse» deg opp i luften

  3. Går i strupen på Vipps med ny mobilfaktura

  4. Annonsørinnhold

  5. Swedbank kjøper betalingsselskap

  6. Over 100 banker går sammen om Vipps