4 X KJØP: Denne uken ser Investtech på fire bankaksjer, og anbefal deg å kjøpe alle.

Foto: NTB Scanpix
Kommentar

Ukens Investtech: Kjøp disse fire bankene

Mange av de nordiske forretningsbankene har denne uken lagt fra kvartalsrapporter og gjennomgående fått en positiv mottakelse i markedet. Vi har sett på DNB og tre andre norske banker og er positive til dem alle.

 • Geir Linløkken
  Geir Linløkken er analyse- og forskningssjef hos Investtech.
Publisert:

DNB steg bra etter framleggelsen av Q3-resultatene i går, torsdag den 27. oktober. Banken ligger i en stigende trendkanal på kort til mellomlang sikt. Momentumet er høyt, volumutviklingen er positiv og en videre oppgang indikeres. Investtechs forskning viser at aksjer med slike kvantitative forhold har gjort det mellom to og fire prosentpoeng bedre på tre måneders sikt enn gjennomsnittlig oppgang i hovedindeksen på tre måneders sikt.

Foto: Investtech


Skandiabanken legger fram tredjekvartalstallene den 9. november. Aksjen ligger i en stigende trendkanal, noe som indikerer en vedvarende økende optimisme hos investorene og en positiv økonomisk utvikling. Kursen har falt tilbake på kort sikt, og ligger nå nær gulvet i kanalen. Da volumutviklingen er positiv og aksjen er positiv på innsidehandler, anses dette å gi en gunstig kjøpsmulighet på kort sikt. Et eventuelt brudd under 58 kroner vil imidlertid utløse et kortsiktig salgssignal i aksjen.

Foto: Investtech


SpareBank 1 SR-Bank steg på Q3-tallene i går og ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Dette indikerer at investorene over tid betaler stadig mer for å sikre seg eierskap i banken og tilsier en videre oppgang i kursen.

For en og en halv måned tiden brøt kursen opp gjennom motstanden ved 42,50 kroner. Dette signaliserte økende optimisme og utløste et nytt kjøpssignal. Aksjen viser nå et sterkt kortsiktig momentum og har brutt opp gjennom taket i den stigende trenden. SpareBank 1 SR-Bank er positiv på innsidehandler etter at styreleder Dag Mejdell kjøpte seg opp i to omganger i løpet av august.

Foto: Investtech


Sparebank 1 SMN ligger i en stigende trendkanal på kort til mellomlang sikt. Det kortsiktige momentumet i egenkapitalbeviset er sterkt og volumutviklingen er positiv. Det er lite motstand på kort sikt, så kursen kan gå raskt videre. Ved reaksjoner tilbake er det støtte ved 57-58 kroner på kort sikt og i overkant av 50 kroner på lang sikt. Egenkapitalbeviset er maksimalt positiv på innsidehandler etter at to konserndirektører kjøpte seg opp i kjølevannet av bankens presentasjon av Q3-resultatene den 24. oktober. Investtech eller nærstående eier aksjer i selskapet.

Foto: Investtech

Her kan du lese mer om

 1. Bank
 2. DNB
 3. Investtech
 4. SpareBank 1 SR-Bank
 5. Sbanken
 6. Oslo Børs
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Investtech: Kjøpssignaler i bank

 2. Sparebank-aksjene som sier kjøp

 3. Investtech: Disse aksjene skal gjøre det bra på lang sikt

 4. Annonsørinnhold

 5. Investtech med sektoranalyse av bank og finans: Denne aksjen bør du styre unna

 6. Investtech: Her er tre sterke aksjekjøpskandidater