Norsk kryptobørs kutter lederlønninger og stillinger

Uroen som har rammet kryptovalutamarkedet den siste tiden er bakgrunnen for kuttene.

NBX-sjef Stig Aleksander Kjos-Mathisen.
Publisert:

Norwegian Block Exchange (NBX) varsler at de vil redusere kostnader med 40 prosent sammenlignet med fjerde kvartal i fjor.

Det skal skje gjennom at flere ledere vil ta frivillige, «vesentlige» lønnskutt og at åtte ansatte enten skal permitteres eller sies opp, melder selskapet i en børsmelding.

De ansatte dette gjelder i Norge vil permitteres, mens de ansatte dette gjelder i Latvia vil sies opp.

Selskapet skal også kutte i bruken av utviklere på kontrakt, skriver NBX i meldingen.

Det er uroen i kryptomarkedene den siste tiden som trekkes frem som årsaken til kuttene.

– Vi er ikke i tvil om at kryptovaluta vil spille en viktig rolle i fremtidens finansbransje og i dagliglivet. Samtidig er det nødvendig å tilpasse vår virksomhet til de dramatiske endringene vil opplever nå. Det betyr reduserte kostnader, og for en kunnskapsbedrift som vår innebærer det dessverre at også våre egne ansatte blir berørt, sier adm. direktør i NBX, Stig Aleksander Kjos-Mathisen, i meldingen.

Også kryptobørsen Coinbase varslet tidligere i juni at de skulle si opp 18 av sine 5000 ansatte.

Les også

Kryptobørsen Coinbase skal si opp 18 prosent av de ansatte

Aksjen ned

NBX skriver i meldingen at de har gjort kostnadsreduserende tiltak over en tid, men at kuttet de nå skal gjennomføre i større grad vil påvirke de ansatte enn tidligere.

«Med de tiltak som nå gjennomføres forventer vi å nå målet om 40 prosent redusert kostnad, samtidig som ordinær drift blir opprettholdt på en forsvarlig måte», står det i meldingen.

Aksjen er ned 13,11 prosent i skrivende stund.

I mai gjennomførte kryptobørsen en rettet emisjon på 15,8 millioner kroner.

– Grepene vi nå tar vil gjøre oss godt rustet til å håndtere et fortsatt volatilt marked fremover, samtidig som de er med på å styrke NBX som en attraktiv investering også i dagens krevende finansmarked. Med nye tjenester ser vi også en positiv utvikling for NBX i et marked som er krevende, sier Kjos-Mathisen i meldingen.

Kryptofall

Kryptovaluta steg kraftig i verdi i slutten av 2021. Bitcoin nådde blant annet toppnivåer på over 68.000 dollar i november i fjor.

Etter det har kryptomarkedet falt kraftig.

Nedgang i år har skjedd samtidig som det har vært uro og nedgang også i aksjemarkedene verden over. Flere analytikere har pekt på at kryptovalutaene påvirkes av markedsuroen og en større skepsis mot mer risikofylte investeringer.

Publisert:
Gå til e24.no