Stordalen ute av PGS-toppliste

Hotelleierens investeringsselskap står ikke lenger oppført blant de 50 største aksjonærene i PGS.

Petter Stordalen dumpet aksjer under coronakrisen, men har i etterkant kjøpt i flere selskaper notert på Oslo Børs.
Publisert: Publisert:

En rekke selskaper innenfor oljeservice har bykset på børs i år i lys av oljeprishoppet, som har fått flere kjente investorer til å kaste seg over dem.

Blant disse er hotellkonge Petter Stordalen.

Han dukket 9. mai opp blant de største aksjonærene i seismikkselskapet PGS med to millioner aksjer for 11,5 millioner kroner. I ferske aksjonæroversikter fredag faller hans investeringsselskap, Strawberry Capital, imidlertid ut av listen over de 50 største aksjonærene.

PGS har slitt med tung gjeld og svake markeder, men hentet tidligere i mai inn 800 millioner kroner – og fikk dermed orden på noe av gjeldstrøbbelet.

Kapitalinnhentingen krymper gjelden og fikk flere analytikere til å bli mer optimistiske til det pressede seismikkselskapets utsikter.

PGS-aksjen steg kraftig etter kapitalinnhentingen ble meldt om 3. mai, men det er ikke kjent i hvilken grad Strawberry Capital var med på denne oppturen.

Aksjonærlistene har noen dagers etterslep, og fanger dermed heller ikke opp endringer som har skjedd i disse to dagene. Endringene kan stamme fra ordinært kjøp eller salg, men også fra andre typer transaksjoner eller hendelser.

Ifølge aksjonæroversikter er Strawberry Capital for øyeblikket inne blant de 50 største eierne i følgende selskaper på Børsen: Aker Biomarine, Atlantic Sapphire, Desert Control, Lumi Gruppen og Magseis Fairfield.

Les på E24+

Kjente investorer med på offshoreopptur: – Vært underinvestert i syv år

Publisert:
Gå til e24.no