Yara-kontor i Ukraina truffet av rakett

Alle ansatte er redegjort for, skriver toppsjefen Svein Tore Holsether på Linkedin.

Publisert:

Lørdag morgen ble bygningen til Yaras kontor i Kyiv truffet av en missil i Kyiv, står det i innlegget på toppsjefens konto.

– Selv om vi er ekstremt takknemlig for at alle ansatte er gjort rede for, er det forferdelig å se hva som skjer, skriver Svein Tore Holsether.

Nettavisen omtalte saken først.

– Måtte denne krigen ta slutt

Yara-sjefen skriver at selskapet fordømmer den russiske regjeringen ulovlig militærangrep på Ukraina, og at tankene deres går til de som er rammet.

Yara-sjef Svein Tore Holsether

– Spesielt våre kolleger på bakken i Ukraina og våre ukrainske ansatte andre steder med familie og venner i krigssonen.

Selv om det er hjerteskjærende å se nyhetene og bildene fra Ukraina, har det varmet hjertet å se medfølelsen og støtten fra selskapets 17.000 ansatte overfor kollegene i Ukraina, skriver Holsether.

– Måtte denne krigen ta slutt – og måtte Ukraina fortsette som en uavhengig, fri og demokratisk nasjon, skriver han.

Boligbygg

Yaras kontor i Kyiv ligger i det samme boligbygget som ble truffet av et rakettangrep lørdag.

På nettsidene til Yara går det frem at selskapet har et salgskontor i Kyiv.

Yara er et stort norsk industriselskap som spesialiserer seg på produksjon og salg av gjødsel.

Yaras pressekontakt Kristin Nordal vil ikke si konkret hvor mange ansatte selskapet har i Kyiv, men sier at det ikke er et stort kontor for dem globalt. Hun sier at de er i jevnlig kontakt med de ansatte.

– Vi fortsetter å gjøre det vi kan for å støtte de ansatte. Vi er ekstremt bekymret for den forferdelige situasjonen i Ukraina og vi stiller oss bak norske myndigheters fordømmelser av handlingene, sier Nordal til E24.

Presisering: E24 skrev i et pushvarsel at ingen av Yaras ansatte ble skadet i angrepet. Yara har ikke svart på E24s spørsmål om noen av de ansatte er skadet.

En boligblokk med kontorer i Kyiv ble truffet av en rakett på lørdag. Mandag formiddag bekrefter Yara-sjef Svein Tore Holsether at de har kontorer i bygget. På bildet, som er tatt lørdag, kan man se Yara-logoen over glassfasaden på bygget som ble truffet.
Publisert: