Kampen om strømmekundene

Viaplay skal lanseres i flere land

Nent Group sikter mot å ha 12 millioner abonnenter ved utgangen av 2025.

NENT Group sikter høyere enn tidligere kommunisert.
  • Maiken Svendsen
Publisert: Publisert:

Nordic Entertainment Group (Nent) står bak blant annet TV-kanalene TV 3, TV 6 og radiokanalene P4 og NRJ her til lands, melder onsdag morgen at de nå utvider sin strømmetjeneste til flere land. Det kommer frem i en melding i forbindelse med selskapets kapitalmarkedsdag.

Selskapet skriver at i løpet av andre halvår i 2022 så vil de lansere Viaplay i Storbritannia, og i løpet av 2023 vil Canada, Tyskland, Østerrike og Sveits.

Etter lanseringen vil strømmetjenesten være tilgjengelig i 16 land, men allerede har strømmetjenesten blitt tilgjengelig i Estland, Latvia og Polen, samt at de skal lanseres i Nederland og USA.

Selskapet skriver at det forventes at de vil bidra til at «konsernets gjennomsnittlige, årlige, organiske omsetningsvekst mellom 2020 og 2025 vil oppnå den øvre delen av det tidligere kommuniserte intervallet på 18 prosent til 20 prosent».

Selskapet sikter mot å ha 12 millioner abonnenter ved utgangen av 2025, hvor omtrent halvparten forventes å komme fra det internasjonale markedet. Tidligere har konsernet siktet på 10,5 millioner abonnenter, hvor 4,5 millioner skulle komme fra internasjonale kunder.

– Vi har økt takten og omfanget av Viaplays internasjonale ekspansjon, sier Anders Jensen, administrerende direktør og konsernsjef i Nent i meldingen.

Ekspansjonen skal finansieres av den rettede emisjonen på 4,5 milliarder svenske kroner fra februar, ifølge meldingen.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Kampen om strømmekundene
  2. Viaplay
  3. Nordic Entertainment Group
  4. Strømmetjeneste

Flere artikler

  1. Netflix kjøper Roald Dahl Story Company

  2. Disney-aksjen fyker opp etter sterkt kvartal

  3. Nordlysenergi-sjef står bak strømprissammenlikningsside: – Ser ut som at tjenesten er rigget

  4. Kondomeriet får nye europeiske eiere

  5. Nordic Semiconductor fremskynder milliardmål