Kongsberg Digital kan bli børsnotert i 2022

Kongsberg Gruppen har hyret inn rådgivere med tanke på en mulig børsnotering av Kongsberg digital i løpet av neste år.

Konsernsjef Geir Håøy i Kongsberg Gruppen.
Publisert:

Det kommer frem i en melding.

Kongsberg Gruppen samlet i 2016 sine digitale satsinger i forretningsområdet Kongsberg Digital (KDI), og sa tidligere i år at de vurderte å børsnotere selskapet.

Nå har selskapet hyret inn Carnegie og DNB Markets for å koordinere den mulige børsnoteringen av Kongsberg Digital i løpet av 2022, skriver Kongsberg Gruppen i meldingen.

Målet for Kongsberg Digital er en årlig omsetning på 2,8 milliarder kroner i 2025, fra rundt 800 millioner nå. Veksten skal komme fra produktområder som Kognitwin som leverer digitale tvillinger (en type digitalt 3D-kart) til energisektoren og Vessel Insight, samt andre applikasjoner.

Antallet ansatte i Kongsberg Digital har økt med 20 prosent i år, skriver selskapet.

Opplever vekst innen skip

Kongsberg Digital har blant annet levert flere digitale tvillinger til Shell, inkludert et prosjekt på gassprosesseringsanlegget Nyhamna.

Selskapet ser også muligheter innen digitalisering og overvåkning av fartøyer, men sier at planene for å rulle ut produktlinjen Vessel Insight ble forsinket på grunn av svekket investeringsvilje under coronakrisen.

«KDI opplever nå at markedet bedrer seg merkbart og det har blitt signert flere nye kunder det siste kvartalet», skriver selskapet.

I år har 36 redere signert kontrakter på Vessel Insight, ifølge KDI. Blant dem som har signert slike avtaler er Olympic Subsea, Güngen, Island Offshore og Dorian LPG . Selskaper som Höegh Autoliners, BW og Marinvest har også signert avtaler for deler av sine flåter, opplyser Kongsberg Digital.

Publisert: