Element skyter opp etter krypto-oppkjøp

Kjendisinvestorer bidrar med friske penger for å sikre Element et etterlengtet krypto-oppkjøp.

Øystein Stray Spetalen er blant investorene som har kastet seg inn i Element i forbindelse med selskapets oppkjøp.
Publisert:

Onsdag kveld gjorde Element det kjent at det ville kjøpe Distributed Ledger Technologies Ireland, et selskap som driver med bitcoin-utvinning i USA.

Avtalen innebærer at Element utsteder 27 millioner vederlagsaksjer til en samlet verdi på 135 millioner kroner, i tillegg til tre millioner warranter med innløsningskurs på 12 kroner.

For å gjennomføre handelen hentet Element 35 millioner kroner i frisk kapital ved utstedelse av syv millioner aksjer til kurs 5,04 kroner.

Med seg på laget har selskapet fått en rekke kjendisinvestorer.

Øystein Stray Spetalens Tycoon Industrier, Arne Blystad, Kristian G. Lundkvists Middelborg og Ketil Skorstad kjøpte alle 500.000 aksjer gjennom kapitalinnhentingen. De er alle oppført som hjørnesteinsinvestorer, og får i tillegg 500.000 warranter som kan innløses i aksjer på ti kroner per stykk.

Fra tidligere er Spetalen-dominerte Saga Pure den tredje største aksjonæren i Element.

Aksjemarkedet tar meget godt i mot nyheten. Etter en times handel er Element-aksjen opp hele 66 prosent.

Element opplyser at det vil investere i og drive ytterligere bitcoin-utvinning og vil fortsette å utvikle porteføljen i investering i plattformer, protokoller og handelsplasser.

Bytter toppsjef

I forbindelse med oppkjøpet gjøres det også flere endringer i ledelsen. Dette innebærer at dagens styreleder Thomas Christensen overtar som administrerende direktør i selskapet. Christensen er i tillegg en av eierne i Distributed Ledger Technologies.

Dagens toppsjef Geir Johansen vil som et resultat av dette forlate selskapet 1. mars.

James Haft vil i forbindelse med oppkjøpet tre inn som ny styreleder. Mens Viggo Leisner og Kari Mette Toverud vil fortsette som styremedlemmer.

Leisner har i løpet av handelsdagen gjort et kjøp av 50.000 aksjer i Element til kurs 7,3553 kroner, gjennom sitt delvis eide selskap Duo Jag As.

Les også

Spetalen støtter Elements krypto-bråbrems

Oppkjøp strandet

Dette er ikke første gang Element er nær ved å kjøpe et kryptoselskap. I desember ble det kjent at selskapet ville hente penger for å kjøpe norske Harmonychain.

Etter en drøy måned med diskusjoner strandet oppkjøpet etter at Element hadde kommet med et justert tilbud.

I stedet er nå Harmonychain på vei til Børsen på egen hånd. Tidligere denne måneden varslet selskapet at det ville hente friske penger for å kunne ta sin dogecoin-databrikke på Euronext Growth.

Les også

Harmonychain vil ta dogecoin-databrikke på børs: Verdsettes til over 300 millioner

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om