Eiendomskjempen Balder tar enda et Entra-jafs

Svenske Balder har kjøpt seg videre opp og eier nå ti prosent av det norske eiendomsselskapet.

I SPILL: Castellum er for øyeblikket eneste budgiver etter at SBB trakk seg.
Publisert:

Spillet om Entra tar enda en vending torsdag. Svenske Balder varsler at de har kjøpt seg videre opp, dagen etter at Samhällsbyggnadsbolaget Norden (SBB) har valgt å trekke sitt bud.

Balder varslet nylig at selskapet hadde kjøpt seg opp til fem prosent eierandel i Entra, og melder torsdag morgen at selskapet har kjøpt seg videre opp til en eierandel på rett over ti prosent.

Flagger ti prosent

Balder eier nå 18,23 millioner aksjer i det norske eiendomsselskapet. Grensen for flaggeplikt på ti prosent eierandel ble passert etter et kjøp av 20.000 aksjer, hver til en pris på 170,9 kroner.

Da Balder kjøpte seg opp til fem prosent sa konsernets sjef Erik Selin at Balder ikke hadde til hensikt å by på hele selskapet.

– Vi foretrekker at Entra fortsetter som et børsnotert selskap på Oslo Børs. Selskapet er godt forvaltet, har en fin eiendomsportefølje og god forvaltning som over tid vil skape verdi for selskapets interessenter. Vi ser på Entra som en god langsiktig investering og har ikke tenkt å legge inn bud på hele selskapet, sa Selin mandag denne uken.

Langet ut

De to svenske eiendomsselskapene SBB og Castellum har vært i budkamp om Entra, men førstnevnte trakk seg fra kampen onsdag.

Den nyheten kom bare timer etter at Entra varslet at en ny vurdering av selskapets verdier gjorde at eiendomsporteføljen verdsettes til 56,5 milliarder kroner, 4,7 milliarder kroner høyere enn tidligere.

På en direktesendt telefonkonferanse onsdag ettermiddag sa SBB-sjef Ilija Batljan at den oppdaterte verdsettelsen ikke var på linje med tidligere praksis, og dermed skapte usikkerhet om Entras historiske rapportering.

Han gikk også langt i å anklage Entras styre for å rigge budprosessen til Castellums fordel, noe Entra-styreleder Siri Hatlen i etterkant har avvist.

Publisert:

Her kan du lese mer om