Link Mobility vil gjøre comeback på Oslo Børs

Selskapet vil hente 2,5 milliarder kroner før noteringen.

Erik Johansen / NTB scanpix
 • Martin Hagh Høgseth
 • Ine Brunborg
Publisert:

Etter at private equity-fondet Abry Partners i 2018 kjøpte IT-selskapet Link Mobility forsvant det ut av Oslo Børs. Nå er det klart for børscomeback.

Tirsdag morgen bekrefter Link Mobility at det planlegger for børsnotering i løpet av fjerde kvartal.

– I en stadig voksende digitalisert verden, vi tror vi er godt posisjonert for å møte etterspørselen for effektivitet og troverdige løsninger hvor myndigheter kan kommunisere med innbyggere, og merkevarer kan skape verdifulle og personaliserte koblinger og samtaler med deres kunder på mobil, sier konsernsjef Guillaume Van Gaver i Link Mobility i en uttalelse.

I forbindelse med børsnoteringen ønsker selskapet å hente rundt 2,5 milliarder kroner ved utstedelse av nye aksjer. Før offentliggjøringen av noteringen har selskapet sikret seg forhåndstegning fra syv aktører, som blant annet inkluderer Folketrygdfondet.

Les også

Kreftselskapet Vaccibody får milliardavtale før neste ukes børsnotering

Blir årets hittil største notering

De syv aktørene har samlet tegnet seg for aksjer verdt 2,3 milliarder kroner, med en tegningskurs på 47 kroner per aksje. Dette gir selskapet en verdsettelse før kapitalinnhentingen på rundt 10 milliarder kroner.

Basert på emisjonsvolumet på 2,5 milliarder kroner vil Link Mobility blir årets største børsnotering, foran Aker BioMarine som hentet 2,15 milliarder kroner da det gikk på børs tidligere i år.

I tillegg til salget av nye aksjer vil eksisterende aksjer også bli solgt i noteringen.

Arctic Securities-analytiker Henriette Trondsen bekrefter at hun i en stund har hørt rykter om at Link Mobility er på vei på børs.

Analytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities

Cicilie S. Andersen, E24

– Link Mobility var en av aksjene jeg hadde mest tro på når de var på børs sist. Om det er et bra investeringscase har jeg først en mening om når vi får mer informasjon rundt verdsettelse, skriver Trondsen.

– 2020 har vært et veldig sterkt år for enkelte selskap innen tech-sektoren. Det har i det siste vært en sterk økning i tech-selskap som vil børsnoteres. Det er positivt at vi får flere tech-selskap på børs i Norge, fortsetter hun.

Les også

E-læringsselskapet Mintra Holding fikk en tøff første dag på Merkur Market

Sterk vekst

Link Mobility har hatt sterk vekst de siste årene. Både i 2018 og 2019 hadde selskapet rundt 50 prosent inntektsvekst. Veksten har også fortsatt inn i 2020, viser noteringsdokumentene.

I første halvår hadde Link Mobility inntekter på 1,7 milliarder kroner, opp fra 1,3 milliarder kroner i samme periode året før. Justert brutto driftsresultat (ebitda) endte i samme periode på 183 millioner kroner, opp fra 134 millioner kroner i første halvår 2019.

Selskapet gjør det klart at det har opplevd økt etterspørsel under coronapandemien ettersom både bedrifter og myndigheter har vært nødt til å stole på digitale løsninger for å gjennomføre driften.

– Digitalisering er ikke en ny trend, men det er liten tvil om at responsen på coronapandemien verden over har satt søkelyset på og akselerert utviklingen. Nødvendigheten av sikre digital kommunikasjon er høyt på agendaen, og vi er stolte over å ha blitt valgt som partner for et antall offentlige myndigheter i denne perioden, sier teknologidirektør Torbjørn G. Krøvel i Link Mobility i en kommentar.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Link Mobility
 2. Børsnotering

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Tre eksperter: Dette er de mest attraktive tek-aksjene på Oslo Børs

 2. Link Mobility stiger i børscombacket - verdsettes til over 14 milliarder

 3. Link Mobilitys børscomeback koster flesk

 4. Analytikere om Softbanks Kahoot-inntog: – Dette er «Champions League»

 5. IT-indeksen på Oslo Børs med ny rekord: – Påvirker alle selskaper