Kvartalsrapporter

Nye tap gir 2,3 mrd. i underskudd for seismikkselskapet PGS

PGS leverte litt bedre enn ventet i tredje kvartal, men fortsatt forsvant nye 264 millioner kroner. I årets ni første måneder er tapet nå 2,3 milliarder kroner.

PGS har vært i omfattende forhandlinger med bankene sine den siste tiden. På bildet er PGS-sjef Rune Olav Pedersen.

Stian Lysberg Solum
  • Anders Nybakken Kvale
Publisert:

Coronakrisen og det påfølgende oljeprisfallet fortsetter å tynge det hardt pressede seismikkselskapet PGS’ tall, ifølge rapporten for tredje kvartal.

Den viser en segmentomsetning på 116 millioner dollar, eller i overkant av en milliard kroner, og et resultat før skatt på minus 29 millioner dollar, eller 264 millioner kroner. I samme periode i fjor var disse tallene 234 millioner dollar og 37 millioner dollar pluss.

På forhånd var det ventet en segmentomsetning på 115 millioner dollar og et resultat før skatt på minus 34 millioner dollar, ifølge estimater innhentet av Infront fra syv analytikere for TDN Direkt.

Frem til og med 30. september er resultatet før skatt på minus 254 millioner dollar, eller rundt 2,3 milliarder kroner.

PGS melder torsdag at det venter multiklientinvesteringer på 225 millioner dollar i år, mot tidligere 175–200 millioner dollar. Kapitalinvesteringene (capex) er ventet å lande på under 40 millioner dollar i år.

Merker oljekutt tidlig

Av åtte analytikere som oppgir anbefaling har seks «hold» og to «selg» på PGS-aksjen. Ingen anbefaler «kjøp», ifølge TDN Direkt.

Seismikkaksjen er ned 84,79 prosent i år.

Gjeldstyngede PGS sliter i et kriserammet seismikkmarkedet, preget av stor overkapasitet i markedet og rekordmange båter som står uten arbeid.

Seismikkselskaper, som undersøker grunnen og lager geofysiske data, inngår tidlig i verdikjeden og er et av de lettere områdene å gjøre kutt i for oljeselskapene.

Inngått bindende avtale med långiverne

PGS kom onsdag kveld imidlertid et godt stykke på veien mot å skaffe seg mer finansielt pusterom.

Da meldte selskapet at det har inngått en bindende avtale med långivere som totalt representerer 79,6 prosent av en rullerende kredittfasilitet på 350 millioner dollar og lånefasiliteter på omtrent 520 millioner dollar.

I tillegg har selskapet kommet til enighet med representanter for 100 prosent av långivere i en eksport-kredittfasilitet på 300 millioner dollar.

Med mindre alle långivere går med på løsningen, vil saken presses gjennom i det britiske rettssystemet, ifølge selskapet.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Kvartalsrapporter
  2. Aksjelive
  3. Seismikk
  4. PGS

Flere artikler

  1. PGS tapte 300 millioner kroner

  2. TGS tapte 426 millioner i fjerde kvartal

  3. Analytikere: Milliardkjøp positivt for kriserammet seismikkmarked

  4. Kahoot tapte mer i første kvartal

  5. Tomra snur fra minus til pluss i første kvartal