Analytikere om Softbanks Kahoot-inntog: – Dette er «Champions League»

Det japanske konglomeratet Softbank spytter inn nesten to milliarder kroner i læringsplattformen Kahoot. Analytikere venter videre børsopptur for en av årets største børsvinnere.

Aksjeanalytikerne Henriette Trondsen i Arctic og Aksel Engebakken i ABG Sundal Collier mener Softbank-kjøpet i Kahoot gjør Kahoots fremtid enda lysere.

Cicilie S. Andersen, E24 / Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Ola Alsberg
Publisert:,

Tirsdag morgen meldte det norske teknologiselskapet Kahoot at de henter inn 1,96 milliarder kroner fra et datterselskap av japanske Softbank.

Nyheten fikk Kahoot-aksjen til å hoppe nesten 15 prosent på Oslo Børs i morgentimene, før den endte opp 13 prosent. Hittil i år er Kahoot opp rundt 155 prosent på Oslo Børs.

På tross av stor kursoppgang, har analytikere som følger aksjen ståltro på videre opptur på børsen.

– Kahoot er en av aksjene jeg har mest tro på. Selskapet har et veldig sterkt momentum og har hatt en sterk brukervekst etter virusutbruddet, og det uten markedsføringskostnader, sier Henriette Trondsen, analytiker i Arctic Securities.

– Selskapet har en god positiv kontantstrøm og de har nylig lansert flere nye produkter som burde støtte veksten videre. Selv om aksjen har gått mye den siste tiden skal den fortsette å stige, tror Trondsen.

Henriette Trondsen, analytiker i Arctic Securities tror på videre børsoppgang for Kahoot.

Cicilie S. Andersen, E24

I eksklusivt selskap

– Dette er «Champions League». Flere av Softbanks tidligere investeringer har blitt vinnere i den globale tek-verdenen, sier Aksel Engebakken i ABG Sundal Collier.

Softbank har blant annet høstet store gevinster på investeringer i Alibaba, Slack og Uber.

– Softbank investerer i teknologiselskaper med stor vekst. Dette er et tydelig kvalitetsstempel som vi ikke har sett i et norsk teknologiselskap før, sier Engebakken.

Analytiker Aksel Engebakken i ABG Sundal Collier.

Terje Bendiksby / NTB scanpix

Arctic Securities var sammen med meglerhuset ABG Sundal Collier og den amerikanske investeringsbanken Goldman Sachs tilretteleggere for kapitalinnhentingen.

Les på E24+

Han er gründeren som skal hjelpe Kahoot å vinne bedriftsmarkedet

Venter nye oppkjøp

De to milliardene i ny kapital har Kahoot til hensikt å bruke på å oppkjøp, kommer det frem i en melding fra selskapet. Engebakken i ABG tror det kan komme flere oppkjøp fra Kahoot i nærmeste fremtid.

– Kahoot har en distribusjonsplattform hvor de når ut til barn og virksomheter i hele verden. Vi tror over 100 millioner brukere er innom Kahoot hver måned. Jeg tror Kahoot vil utnytte den distribusjonskraften og legge på flere funksjonaliteter som for eksempel språklæring, sier han.

– Der er det naturlig at man utvikler noe selv eller kjøper opp et tek-selskap som har god teknologi men som mangler brukermassen. Nå er lommeboken til Kahoot full og de kan lete etter gode oppkjøpsmuligheter, sier analytikeren.

Trondsen holder en knapp på selskapets organiske vekst fremover.

– Jeg tror de vil fortsette å vokse sterkt organisk, også kan det komme mindre oppkjøp etter hvert. De er veldig godt posisjonert fremover, sier hun.

– Softbank går inn i et attraktivt tek-selskap med langsiktig og gode utsikter. Kahoot er i startfasen og selskapet har akkurat begynt å konvertere brukere til å bli betalende kunder. Her har de også levert over forventning. I dag er det kun to prosent av kundebasen som betaler, men det venter jeg at skal stige i tiden fremover, sier Trondsen i Arctic.

Les på E24+

Børsbølge i norsk tech: Fordelene og ulempene for startups

– Med Softbank i ryggen har man en betydelig fordel

Engebakken i ABG peker på at Softbank-inntoget gir Kahoot både finansielle og forretningsmessige fordeler.

– Folk i kapitalmarkedene får med seg når Softbank går inn i et selskap, som gir de en rekkevidde inn mot globale tek-investorer. Og med Softbank i ryggen har man en betydelig fordel når Kahoot skal gjøre partnerskap og oppkjøp i fremtiden, sier han.

Les på E24+

Merkur Market eksploderer: Dette bør du vite før du investerer

– Hva tror du Softbank ser i Kahoot?

– Softbank får eksponering mot digital læring, som er en sektor som er ventet å ha sterk vekst de neste ti årene. Læring skal gå fra offline til online. Softbank ser nok at Kahoot er helt i tet i dette markedet. De ser en sterk merkevare med positive assosiasjoner og et selskap med en god ledelse bak roret, sier Engebakken.

– Og sist men ikke minst ser nok Softbank en god forretningsdynamikk og et godt investeringscase de vil tjene penger på, sier han.

Les også

Norske investorer pløyer milliarder inn i «den nye økonomien»: – Markedet er en saueflokk

Les også

Prisgalopp på hete aksjer tross krisetid: – Ligner veldig på 1999

Her kan du lese mer om

 1. Softbank
 2. Kahoot
 3. Arctic Securities
 4. Henriette Trondsen
 5. Teknologi
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Kahoot henter 1,98 milliarder kroner fra japanske Softbank

 2. Betalt innhold

  Dette er de heteste oppkjøpskandidatene på Oslo Børs

 3. Rec Silicon og Kahoot skjøt opp på flat børs

 4. Annonsørinnhold

 5. Brakdebut for hydrogenselskap på Oslo Børs

 6. Ice sikret lånepakke: Analytiker venter ny trigger i aksjen