Bonheur vil ikke bidra med mer penger i Dolphin Drilling

Største aksjonær Bonheur vil ikke spytte inn penger i det kriserammede riggselskapet Dolphin Drilling, etter å ha forsøkt flere redningsforslag.

Boreskipet Bolette Dolphin til Dolphin Drilling, tidligere Fred. Olsen Energy.
Publisert:

Fred. Olsen-selskapet Bonheur vil ikke spytte mer penger inn i det kriserammede riggselskapet Dolphin Drilling, tidligere Fred. Olsen Energy, skriver Bonheur i en børsmelding fredag ettermiddag.

Bonheur, som er største aksjonær med en eierandel på 51,9 prosent i Dolphin, skriver at de i en lengre periode har forsøkt å redde Dolphin Drilling og å finne en langsiktig løsning. Det inkluderer å tilføre ny kapital.

Sammensetningen av de sikrede långiverne har imidlertid hindret forsøket på å implementere forslagene til redningsplaner.

De sikrede långiverne har besluttet å finne andre løsninger, heter det i meldingen. Disse har ikke vært i tråd med Bonheurs strategi.

Meldingen kommer etter de siste årenes nedtur i offshoremarkedet. Det er også etter terminering av henholdsvis nybygg- og borekontrakten for den halvt nedsenkbare riggen Bollsta Dolphin.

Les også

Kjøper av Fred. Olsen Energy-rigg trakk seg: – Et skjær i sjøen

Bonheur vil etter planen legge frem rapporten for fjorårets fjerde kvartal den 12. februar, der effektene av at de dekonsoliderer Dolphin Drilling vil være inkludert.

Trenger refinansiering

Riggselskapet har i lengre tid jobbet med en refinansiering for å komme på rett finansiell kjøl.

Les mer: Jobber med alternative løsninger

En av de store utfordringene til riggselskapet under oljenedturen har vært at det meste av flåten har endt i opplag

Ved siden av det moderne boreskipet Bolette har selskapet en flåte av seks boreenheter, men to av disse skal skrotes, meldte selskapet i rapporten for tredje kvartal i 2018.

Ved utgangen av kvartalet hadde kontantbeholdningen krympet til 154 millioner dollar ned fra 452 millioner dollar på samme tid året før.

Frem til 30. juni i fjor hadde selskapet en midlertidig avtale om stans i avdragsbetalinger med kreditorene, og etter at partene ikke ble enige om en videreføring av denne sluttet selskapet den 3. juli å betjene gjelden sin.

Les også

Kjøper av Fred. Olsen Energy-rigg trakk seg: – Et skjær i sjøen

Les også

Fred. Olsen Energy varsler ny redningsplan

Publisert:

Her kan du lese mer om