Regjeringen får miljøkritikk fra Coca-Cola

I forslaget til statsbudsjett opprettholder regjeringen avgiften for fornybar plast. Dermed motarbeider den investeringer i miljøvennlig teknologi, mener Coca-Cola.

REFS: Finansminister Siv Jensen (Frp) får kritikk for å opprettholde avgiftene på miljøvennlig plast.
  • NTB
Publisert:

– Dette er en seier for selskaper som ikke vil investere i miljø og bærekraft. Vi er svært skuffet og overrasket over regjeringen, sier kommunikasjonsdirektør Per Hynne i Coca-Cola til Nationen.

Onsdag ble det klart at regjeringen ikke vil redusere avgiften på bioplast, og at den miljøvennlige plasten fortsatt får samme avgift som fossil plast. Det skjer til tross for at Stortinget i fjor ba regjeringen om å vurdere en endring av avgiften og unnta bioplast fra denne avgiften.

Les også

Budsjettnederlag for Frps hjertesaker

Storsatsing

Coca-Cola er ett av selskapene som har satset stort på å gå over til miljøvennlige brusflasker, og Hynne synes det er synd at denne innsatsen ikke belønnes av regjeringen.

– Vi bruker enorme summer på å ta i bruk mer miljøvennlige flasker, og vi vet at det er andre som motarbeider slike løsninger fordi de ikke interessert i å investere. Regjeringen motarbeider investeringer i mer miljøvennlig teknologi.

I fjor halverte selskapet sin bruk av fossil plast som følge av overgangen til bioplast og resirkulert plast.

Les også

Mer enn halvparten av klimapengene er på plass

– Løftebrudd

Også direktør i Bryggeri- og Drikkevareforeningen, Petter Nome, reagerer på at avgiften på miljøvennlige flasker ikke reduseres.

– Finansminister Siv Jensen gikk til valg på å fjerne unødvendige avgifter. Likevel beholder hun den meste unødvendige og kontraproduktive av alle avgifter for tredje gang, sier Nome i en pressemelding.

I forslaget til neste års statsbudsjett kommer det fram at grunnavgiften på engangsemballasje vil være 1 krone og 15 øre per flaske. Den er oppjustert med 2,7 prosent fra 1,12 krone for å ta hensyn til forventet prisvekst.

Les også

Budsjettnederlag for Frps hjertesaker

Les også

Økonomer: Skattekuttene virker ikke

Les også

Mer enn halvparten av klimapengene er på plass

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Coca-Cola

Flere artikler

  1. Coca-Cola Norge går over til flasker av 100 prosent resirkulert plast

  2. Betalt innhold

    Her det viktigste fra statsbudsjettet

  3. Klimakrangel om søppelavgift

  4. Regjeringen vil øke CO2-avgiften med 5 prosent

  5. Statsbudsjettet: Hvor kommer kuttene?