Eldar Sætre ny Statoil-sjef

Etter flere måneder med leting endte Statoil-styret med intern kandidat.

BLI NY SJEF: Eldar Sætre steppet inn som midlertidig konsernsjef da Helge Lund gikk i fjor høst. Nå tar han jobben på heltid.
  • Jo Andre Aakvik
  • Marius Lorentzen
  • Cecilie Storbråten Gjendem
Publisert:

– Eldar Sætre var styrets førstevalg. Industri og selskap er inne i en periode med krevende utfordringer. Eldar utmerker seg med lang erfaring og den evnen til å skape endring som er nødvendig i en slik tid. At den beste kandidaten kom fra egne rekker, er ekstra gledelig, uttaler Statoils styreleder, Svein Rennemo i en pressemelding onsdag morgen.

Sætre har jobbet i Statoil i 35 år. Han ble konstituert som Statoil-sjef da Helge Lund i oktober takket ja til jobben som toppsjef i britiske BG-Group.

Les også

Konsernsjef Helge Lund slutter i Statoil

– Kandidaten vi var på jakt etter, måtte ha dyp kunnskap om olje- og gassindustrien og sterk forståelse for de utfordringer og muligheter Statoil står overfor. Det er avgjørende for å lykkes i denne jobben, uttaler Rennemo

Pressesjef Jannik Lindbæk sier til E24 at selskapet ikke ønsker å kommentere tilsettelsen utover det som står i pressemeldingen.

Statoil holder en pressekonferanse klokken 10.30. Pressekonferansen kan du følge på E24.

Les også

- Sætre var den absolutt best kvalifiserte

Tre viktige områder

Eldar Sætre vil delta på pressekonferansen, hvor han ganske sikkert vil utdype sine visjoner for Statoil.

I pressemeldingen peker Sætre på tre områder som viktige for ham:

– På norsk sokkel vil vi forsterke og forlenge vår posisjon. Internasjonalt vil vi satse i områder der vi kan bygge materielle og lønnsomme posisjoner. I tillegg vil vi styrke vår innsats i overgangen til et lavkarbonsamfunn. Konkurransekraft og bærekraft vil stå sentralt, enten det gjelder olje- og gassproduksjon eller fremtidige prosjekter innen fornybar, uttaler Sætre.

Sætre har vært en del av Statoils konsernledelse siden 2003. Fra da til 2010 var han økonomi- og finansdirektør. Deretter var han leder for forretningsområdet «Markedsføring, prosessering og fornybar energi».

Sætre var ifølge pressemeldingen en sentral skikkelse i Statoil under børsnoteringen i 2001 og han spilte en betydelig rolle under fusjonen med Hydros olje- og gassvirksomhet.

Fastlønn: 7,7 mill.

Ifølge pressemeldingen fra Statoil får Eldar Sætre en fastlønn på 7,7 millioner kroner. Av disse er 5,7 millioner kroner pensjonsgivende inntekt.

Utover fastlønnen tar Sætre del i Statoils programmer for bonus og langtidsintensiver.

Konsernsjefen får rett til å gå av med pensjon ved fylte 62 år.

– Skiftet mening

Da Sætre ble utpekt som Lunds midlertidige erstatter i oktober, skrev han i en intern e-post til ansatte i Statoil at han ikke var kandidat til jobben.

Les også

Han tar over Statoil-roret

– Jeg er glad for at han endret mening underveis. Samtidig ligger det en styrke i at vi gjennomførte et bredt søk. For Statoil må ha den beste kandidaten, uttaler Rennemo.

Les også

Statoils toppsjef går på dagen

Les også

200 Statoil-milliarder forduftet på fem måneder

Les også

BG Group halverer Helge Lunds aksjebonus

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Equinor

Flere artikler

  1. Den nye Statoil-sjefen kan gå av om tre år

  2. Slik vil Sætre styre Statoil

  3. Ryktebørs rundt toppsjefjobben i Statoil

  4. Gir gass på norsk sokkel

  5. Stortinget tror på Sætre