Aksjen E24s lesere elsker å spekulere i

Det er et selskap i krise de aller fleste i AksjeNM vedder på.

Publisert: Publisert:

Sevan Marine

Sist uke gikk startskuddet for årets utgave av E24s AksjeNM. Interessen fra brukere har vært over all forventning og mange brukere driver med aktiv handel i håp om å vinne de mange pengepremiene.

En av de mer populære strategiene dreier seg om handel i svært volatile aksjer, og den siste uken er det ingen aksjer som har vært mer volatil enn Sevan.

Bli med på Aksje-NM og vinn 50.000 kroner! Meld deg på hos www.aksjenm.no

Ellevill handel

Totalt har AksjeNM-brukere kjøpt og solgt Sevan-aksjer for 434 millioner spill-kroner. Dette er 85 millioner kroner over nestemann på listen; Yara.

Det var spesielt sist fredag Sevan ble målet for kortsiktige spekulanter - både i virkelige kroner og spill-kroner i AksjeNM.

Fra toppen til bunnen i fredagens handel var utfallet på hele 35 prosent.

Etter selskapet fredag ettermiddag meldte at det jobber med en kriseemisjon der DnB Nor Markets garanterer for 1,5 milliarder kroner, startet en opp- og nedtur som skapte og ødela store verdier på rekordkort tid.

Aksjen steg nærmere 25 prosent på få minutter, før den falt til tidenes laveste nivå for aksjen.

I mandagens handel var ikke Sevan en like spennende aksje, og endte ned 2,67 prosent til 1,35 kroner.

Sevan er dermed ned 67 prosent den siste måneden.

Shortinteresser

Det er flere faktorer som spiller inn på den skadeskutte Sevan-aksjen. Blant annet har mengden investorer som vedder på børsfall eksplodert det siste året.

Fredag kunne E24 avslørte at andelen Sevan-aksjer utlånt til shortsalg har femdoblet seg til 10,54 prosent. Dette betyr at hele 60 prosent av alle Sevan-aksjene som er tilgjengelig for utlån, er utlånt til shortsalg.

Dette viser data utarbeidet av analysehuset Data Explorers på oppdrag for E24.

Sist onsdag sammenlignet Carnegie-analytiker Chr. Frederik Lunde kjøp av Sevan-aksjen med rituelt selvmord:

- Om selskapet tar riktige grep er det håp, men å kjøpe aksjen før en restrukturering er harakiri (rituelt selvmord journ. red.). Nedsiden stor, sa Lunde til E24 og fortsatte:

- Sevan trenger en solid dose cellegift, som ikke er behagelig for pasienten. Men det er den eneste muligheten for å friskmelde pasienten, og på lengre sikt å kunne vokse.

Siden utsagnet til Lunde har Sevan falt over 30 prosent.

Les også

To kjøp og to salgJim Cramer slakter rally-aksjeFem aksjetabber som kan koste deg altTraff blink med offshore-oppkjøpStrømmer til for å shorte Sevan-aksjenDet er MIS' dag i dag

Publisert: