Stolt-Nielsen og Fredriksen blir partnere

John Fredriksens Frontline 2012 går inn i gassrederi.

GASSPARTNERE: - Med tre sterke eiere er det planen å fortsette å fokusere på andrehånds-tonnasje, fusjoner og oppkjøp, sier Niels G. Stolt-Nielsen.

  • Even Landre
Publisert:,

Frontline 2012, som kontrolleres av skipsreder og investor John Fredriksen, blir partner i gassrederiet Avance Gas Holding (AGHL), sammen med Stolt-Nielsen Gas og Sungas.

Det er klart etter at de tre partene har inngått en såkalt «heads of agreement», om at det blir likeverdige partnere i gassrederiet.

De nye partnerne er nå i diskusjoner om hvorvidt AGHL skal kjøpe åtte nye VLGC nybygg som Frontline 2012 allerede har bestilt fra det kinesiske skipsverftet Changxing.

Styreformann John Fredriksen i Frontline 2012 er fornøyd med å inngå en avtale med Stolt-Nielsen og Sungas.

- Vi vil få direkte markedseksponering i det som i dag er et godt fraktmarked. Med sin eksisterende flåte av seks moderne gasstankere, solid drift og sterke eiere, er Avance Gas godt posisjonert til å vokse og fungere som en stor konsolidator i det store LPG-markedet.

Konsernsjef Niels G. Stolt-Nielsen sier på sin side at Frontlines inntreden i selskapet er et steg videre i AGHLs konsolideringsstrategi i gassmarkedet.

- Med tre sterke eiere er det planen å fortsette å fokusere på andrehånds-tonnasje, fusjoner og oppkjøp, sier han.

Stolt-Nielsen peker på økende eksport fra USA av LPG fra skifergass-ressurser, og fortsatt vekst av LPG-eksport fra Midtøsten og Vest-Afrika, går dynamikken i dette markedet i den retning av det de har forventet.

Eierne planlegger å notere selskapet i det norske gråmarkedet, OTC.

Her kan du lese mer om

  1. Frontline
  2. Stolt-Nielsen

Flere artikler

  1. Fredriksen selger gasskip for 3,6 milliarder kroner

  2. Gassrederi sikter mot notering på Oslo Børs

  3. DNB anbefaler kjøp av børsnykommer

  4. Annonsørinnhold

  5. Nedtur på Oslo Børs – nykommer mot strømmen

  6. Seismikkselskap faller kraftig på positiv børs