Aksjeanbefalinger

REC-RAS PÅ OSLO BØRS: Kursslakt etter elendige resultater

Etter et underskudd før skatt på 1,1 milliarder kroner, slakter investorene solenergiselskapet Rec.

  • Jo Andre Aakvik
Publisert:,

Ved totiden tirsdag er Rec

OSE

REC

ned hele 10 prosent, og aksjonærene i Rec må dermed konstatere at verdien av selskapet har falt med 2,8 milliarder kroner i løpet av dagen.

Underskuddet på 1,1 milliarder kroner før skatt ble også fulgt av det som best kan kalles en canossagang hvor konsernsjef Ole Enger åpent sier at "...det er lett å se at vi mangler kompetanse gjennom nesten hele verdikjeden."

Det var på forhånd ventet at Rec - basert på Reuters ringerunde blant analytikere - ville presentere et underskudd på 392 millioner kroner. Det analytikerne åpenbart ikke så for seg, var en nedskrivning på det deleide Sovello på 672 millioner kroner.

Analytikerne bommet også på inntektssiden, som - heldigvis for Rec - ble høyere enn estimert.

Holder kursmålet

Aksjeanalytiker Tore Østby i Handelsbanken vektlegger det positive.

- Vi ser dette som en overreaksjon på et resultat som underliggende ser greit ut. Etter å ha snakket med Rec-ledelsen holder vi kjøpsanbefalingen og opprettholder kursmålet på 60 kroner, sier Østby til E24.

Han sier at resultatet var noe svakere enn det hans analyser tilsa, med et avvik på 6 prosent.

- Det er helt greit i et kvartal som er det vanskeligste selskapet noensinne har vært gjennom, sier han, og peker på at Rec etter hans oppfatning fortsatt er en aksje hvor det må brukes skjønn.

- Det handler jo også om hvorvidt man har tro på markedet og produktene på lang sikt, og hvorvidt man har tro på at Rec kan få til det de har satt seg fore.

Svakt marked

I kvartalsrapporten til Rec går det frem at markedet åpenbart er svært svakt, noe også Ole Enger påpekte på sin pressekonferanse.

- Tredje kvartal var definitivt preget av et svakt marked med lave priser, sier konsernsjef Ole Enger på en presentasjon av resultatet tirsdag morgen.

Til Reuters sier aksjeanalytiker i Fondsfinans Håkon Levy at han ser for seg at dagens resultater og presentasjon vil føre til en bred nedgradering av selskapet.

- Vi ser omsetningsvekst, men også svakere resultater og fallende priser, sier Levy til Reuters.

Carnegie lar seg ikke skremme

Hos konkurrenten Carnegie lar man seg ikke skremme.

I et notat gjengitt av Reuters gir meglerhuset uttrykk for at de ser for seg at bunnen er nådd for Rec, og at ting sakte nå vil begynne å bedre seg.

- Vi forblir kjøpere av Rec. Vi tror det verste er over, skriver Carnegie i rapporten.

Spådde kursfall fredag

Lesere av E24 kunne fredag lese at analysesjef Thomas Nygård i meglerhuset Christiania Securities spådde en real nedtur for solenergiselskapet .

Hans spådom var basert på teknisk analyse.

- Jeg tror det er sannsynlig at REC i hvert fall skal ned å teste bunnene rundt 36 kroner, og den negative trenden de siste årene indikerer også at det foreløpig er mest sannsynlig med videre nedgang på sikt, sa Nygård da.

Tirsdag omsettes aksjen for 38,30 kroner.

Hold deg oppdatert på finansnyheter hos E24.

Her kan du lese mer om

  1. Aksjeanbefalinger
  2. Renewable Energy Corporation
  3. Handelsbanken

Flere artikler

  1. Frykter korreksjon i solgigant

  2. Rec til ny bunn

  3. - USA vil la dollaren falle

  4. Annonsørinnhold

  5. - Norge står midti honningkrukken

  6. - Dyrt å gå mot markedet