Innovasjon Norge har troen på torskeoppdrett

Fredag ble fem torskeoppdrettere tilbudt 115 millioner i lån. Codfarmers faller på børsen.

SE TORSKEN, SE TORSKEN: Torskeoppdretterne sliter med røde tall i regnskapene, men Innovasjon Norge har troen på bransjen.
Publisert:

Torskeoppdretterne fikk fredag en gladmelding fra Innovasjon Norge.

De fem selskapene White Ocean, Spon Fish, Lofitorsk, Skei Marinfisk og Codfarmers har blitt tilbudt totalt 115 millioner kroner i lån fra Innovasjon Norge.

- Innovasjon Norge støtter oppdrettsselskaper som er godt etablert, som allerede har gjort de tyngste løftene og som har potensial og kraft til lønnsom utvikling, sier kredittdirektør Nils Roald i Innovasjon Norge i pressemeldingen.

Tung oppstartsperiode

Torskeoppdrett er fortsatt ikke blitt den suksessen som mange nok hadde håpt på, og de økonomiske resultatene har vært blodrøde de seneste årene.

Men Innovasjon Norge er positive til at torskeoppdrett vil bli lønnsomt.

- Vi tror at torskeoppdrettnæringen på litt sikt vil kunne bringe ned produksjonskostnadene i oppdrettet og oppnå god lønnsomhet i produksjonen. Vår medvirkning på lånesiden bygger på det, sier Roald.

Torsk på børsen

Et av selskapene som kunne glede over Innovasjon Norges fremtidstro er Codfarmers, den eneste rendyrkede torskeoppdretteren på Oslo Børs.

- Codfarmers er svært positive til at Innovasjon Norge velger å innvilge lån til selskapet og andre aktører i næringen i et krevende kapitalmarked. Dette bidrar til å utvikle torskeoppdrett videre og legger forholdene til rette for verdiskapning og nye arbeidsplasser i distriktene, sier Michael Malling, konsernsjef i Codfarmers i en børsmelding.

Codfarmers får totalt et lånetilsagn på 30 millioner kroner. Lånet er på tre år og er avdragsfritt, opplyser Codfarmers.

Aksjen er ikke av de mest omsatte på børsen, og fredag er det omsatt 5 poster til en verdi av 170.000 kroner. Aksjen er ned 3,6 prosent til 4,05 kroner.

Selskapet ble notert på Oslo Børs 19. oktober 2006, til en kurs på 25 korner. Codfarmers har dermed falt over 80 prosent siden aksjen først ble omsatt.

Følg Codfarmers på E24 Børs!

Til forsiden

Publisert:

Her kan du lese mer om