Her slettes 1300 ordrer i Rec på ett sekund

Ved en rekke anledninger i november la superraske dataroboter inn ordrer som ble slettet før noen rakk å reagere.

RAMMES: Rec-aksjen ble utsatt for masse ordreaktivtet i november. Her er finansdirektør Bjørn Brenna, Mikkel Tørud, direktør for investorkontakt og kommunikasjon i solenergiselskapet REC, og John Andersen jr. Visepresident i REC Wafer etter en kvartalspresentasjonen onsdag.

Berit Roald
  • Sverre Rørvik Nilsen
Publisert: Publisert:

Totalt var det 22 tilfeller der store mengder ordrer i Rec-aksjen ble lagt inn og slettet i løpet av ett sekund - uten at en eneste aksje skiftet eier.

Spesielt var det høy aktivitet klokken 11.33.35. den 11. november. I løpet av ett sekund ble hele 1300 ordrer lagt inn og slettet.

Kun fem andre sekunder for enkelt-aksjer viste flere tilfeller av tilbaketrukne ordre, enn det var i Rec det sekundet.

Omfattende analyse

Funnene i ordreboken til Rec, er en del av en omfattende analyse gjennomført av den amerikanske algoritmeeksperten Eric Hunsader i Chicago-baserte Nanex Llc.

På oppdrag for E24 har Hunsader analysert samtlige ordrer og handler på Oslo Børs i november.

Det er en formidabel mengde data. I løpet av november ble 40 millioner ordrer lagt inn i handelssystemet til Oslo Børs. Kun én av 20 ordrer resulterte i en handel.

Les også: Slik herjer robotene på Oslo Børs

Listen nedenfor viser de tilfellene der superraske aksjeroboter herjet som verst i ordreboken til Rec.

(Saken fortsetter under listen)

Denne listen viser tilfellene som dukket opp av fantomordre i Rec-aksjen i november 2011. På disse dagene og i disse sekundene kom det inn store mengder bud som umiddelbart ble trukket tilbake på Rec-aksjen.

I tillegg til å gjøre en analyse av alle aksjene på Oslo Børs, gjorde han en omfattende analyse av noen få millisekunder i Frontline-aksjen den 22. november.

Les hele analysen her.

E24 har bedt Oslo Børs om å utlevere informasjon om hvilke meglerhus som står bak ordrene som slettes umiddelbart, men ledelsen ved Oslo Børs ønsker ikke å dele denne informasjonen.

Vurderer tiltak fortløpende

Kommunikasjonsdirektør Per Eikrem ved Oslo Børs sa tidligere denne uken til E24 at Børsen løpende vurderer tiltak for å begrense ordreaktiviteten.

- Vi er ikke uenige i at det kan være et aktuelt tiltak å begrense ordreaktivitet, det er også noe vi løpende vurderer. Men det er ingen tvil om at algoritmene tilfører likviditet til markedet, selv om de har en mye kortere tidshorisont enn tradisjonelle aktører. Det er derfor viktig at eventuelle tiltaket treffer riktig, og for eksempel ikke skader likviditeten, skrev Eikrem i en e-post til E24.

Les også:

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Robot

Flere artikler

  1. Robotene surfer på Golden Ocean

  2. Ellevill aktivitet i Storebrand-aksjen

  3. Her boltrer robotene seg i Statoil-aksjen

  4. Annonsørinnhold

  5. Oslo Børs i dag: Slik herjer robotene** Tar jobben til meglerne ** Danker ut traderne** Spyr ut ordrer som slettes umiddelbart

  6. Børsgigant gir bøtertil aksjeroboter