Marine Harvest stiger på sterk eksportvekst

Sjømatfest på Oslo Børs i ettermiddag.

STIGER KRAFTIG: Konsernsjef Alf- Helge Aarskog og Marine Harvest har en god på Oslo Børs tirsdag.
Publisert: Publisert:

Den sterke eksportveksten i sektoren slår spesielt godt ut for Marine Harvest-aksjen, sier analytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets.

- Det har vært sterk vekst i eksporten de siste to månedene, og det er forventninger om at salget vil være godt frem til påsken er ferdig. Første kvartal er normalt et kvartal der oppdretterne i større grad styrer tilbudet, de trenger ikke pøse ut laks i et råttent marked, sier Giskeødegård til SIX News, og minner om at aksjen falt mye de første dagene av mars.

Markedet har forventet at 2012 skal bli et tøft år for oppdrettsnæringen, og når starten har vært bedre enn fryktet, fører dette til et løft for hele sektoren, sier analytikeren.

- Marine Harvest er den aksjen som har størst eksponering mot lakseprisen og som er mest likvid. Derfor går den gjerne mer både opp og ned, avslutter Giskeødegård.

AksjeLongname: Marine HarvestTicker: MHGMarked: OSEOrganiasonsnummber: 964118191TSID: Trade time: 2012-03-13 13:44:39Last: 3.142Close: 3.028Periode: 1month

Han har en hold-anbefaling og kursmål 2,75 kroner på aksjen, som i dag stiger 4 prosent til 3,15 kroner.

De fleste selskapene i fiskesektoren har en god dag på børsen i dag.

Grieg Seafood stiger 5,8 prosent, Austevoll Seafood 2,7 prosent, SalMar 2,3 prosent, Lerøy 2,1 prosent og Cermaq 1,8 prosent.

Publisert:

Her kan du lese mer om