Rec spretter opp på Oslo Børs

Solaksje stiger opp på positiv børs.

STIGER FRA START: Konserndirektør Ole Enger og Rec kan konstatere at aksjen løftes på Oslo Børs mandag formiddag.
  • Even Landre
Publisert:

Hovedindeksen på Oslo Børs fortsetter å flørte med 490-nivået, og mandag formiddag åpnet det norske aksjemarkedet igjen positivt.

Etter 10 minutter er hovedindeksen opp 0,3 prosent til 489,47 poeng.

På vinnerlisten finner vi Røkke-selskapet Aker Philadelphia Shipyard, med en oppgang på 11,8 prosent.

Ser man på listen over de mest omsatte aksjene, er det Statoil som leder an m ed en oppgang på 0,5 prosent.

Det skjer til tross for nedadgånede oljepris. I formiddag omsettes kontraktene på nordsjøolje for 103,08 dollar, ned 0,66 prosent.

Følg råvareprisene med E24 BØRS

Solenergiselskapet Rec er imidlertid sterk denne formiddagen. Aksjen sendes opp 2,8 prosent til 1,65 kroner, og er dagens femte mest omsatte aksje.

Riggselskapet Songa Offshore har fått ny toppsjef, og det samme har oljeselskapet Noreco, uten at det har gitt nevneverdige utslag på kursen så langt.

Det er ikke ventet noen kvartalstall av betydning fra børsnoterte selskaper i Oslo denne dagen.

Søndag skrev E24 at aksjestrateg Morten Jensen i DNB Markets mener resultatsesongen i det store og hele har vært skuffende.

Blandet fra Kina

På mandagens agenda står det noen ferske nøkkeltall fra verdens største og nest største økonomi. Disse kan igjen sette fart på investorene.

Det har allerede kommet flere tall fra kinesisk økonomi denne morgenen.

12-månedersveksten i kinesisk industriproduksjon for april steg fra 8,9 prosent i mars til 9,3 prosent i april. Dette var under analytikernes forventninger, som ifølge Dow Jones Newswires hadde sett for seg en vekst på 9,5 prosent.

Samtidig ble også detaljomsetningen for april lagt frem, og den viste en årsvekst på 12,8 prosent, opp fra 12,6 prosent i mars. Dette var på linje med markedsforventningene.

Senere i dag kommer det tall fra USA, i form av amerikansk detaljomsetning i april.

Les også: Svekket yen sender Tokyo-børsen til himmels

Amerikansk kjøpelyst

Ifølge Handelsbanken venter flertallet av analytikerne at detaljomsetningen skal falle med 0,3 prosent, etter å ha falt med 0,4 prosent i mars.

- Antakelig er detaljomsetningen i april trukket ned av lavere bilsalg og salg ved bensinstasjoner. Detaljomsetningen utenom biler antas dermed å ha falt noe mindre, og ventes ned 0,2 prosent i april, skriver meglerhuset i en rapport.

Dersom estimatene slår til, har privat konsum startet andre kvartal svakt, mener Handelsbanken.

Meglerhuset mener at påvirkende faktorer kan være de automatiske budsjettinnstrammingene på 85 milliarder dollar for i år, som ble satt i verk fra 1. mars, samt avviklingen av midlertidige skattekutt for lønnsmottakere fra 1. januar i år.

Disse tiltakene har i mindre grad enn ventet påvirket det private konsumet og sysselsettingen i USA så langt, men antas å få full effekt først i andre og tredje kvartal i år.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Børs og marked

Flere artikler

  1. Dette bør du vite før børsdagen

  2. Bankskrell presser ned børsene

  3. Seadrill leder anpå Børsen

  4. Sluttspurt i Statoil halte Børsen i land

  5. Helrød stemning på Børsen